Dtum
Login with Facebookk
1917 | December

Ausztria – Svájc 1:0

A minek létrejöttében jóformán az utolsó percig kételkedtünk, az tényleg dűlőre jutott. Ausztria válogatott csapata svájci földön összemérte erejét a háboru alatt a helyét köztársaság válogatottjaival.

Az osztrák leleményesség a magyar kényelemszereteten ismét győzelmet aratott: a mi majdnem lehetetlennek tetszett az osztrákok kijárták maguknak az utleveleket aránylag könnyen kijutottak Svájcba s egy a mai időkben, ha nem is sportértékénél, de politikai és nemzetközi vonatkozásaiban értékes győzelemmel férnek haza.

Nem akarunk utólagosan rekriminálni, de meg kell állapítanunk, hogy az MLSz-t terheli a felelősség azért, hogy csapatunk most itthon rekedt. Az osztrák csapat 48 órai késéssel érkezett meg Baselbe, a mi észrevehetően befolyásolta a csapat testi kondícióját. A mérkőzés száraz, szélcsendes, de hideg időben folyt le 4000 néző jelenlétében a landhofi pályán.

A fair és sima mérkőzésnek különösen az első félidejében mutatott az osztrák csapat némi fölényt, de a jól működő svájci védelem leszerelt minden osztrák támadást. Csupán a második félidő 27. percében sikerült Bauernek egy egyéni akciója: egyedül lefutott s védhetetlen gólt lőtt.

Az osztrák csapat a mult számunkban közölt felállásban szerepelt, azzal a különbséggel, hogy utközben megbetegedett Dittrich helyett Jordán játszott hátvédet. A mérkőzést a svájci labdarugó szövetség elnöke: Forster vezette.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98