Dtum
Login with Facebookk
1919 | December

A karácsonyfára

Mikulás bácsi meglengette fölöttünk szakállát és eltünt. Utána rohanó sebességgel közelg az emberi érzések legszebb estéje és a város körötti erdőkben már bizonyára vágják a karácsonyfának valót.

 

Karácsony este megjön és a szeretet fáját is felállithatjuk (már akinek elég pénze lesz a drága karácsonyfát megvenni), de mit fogunk reáaggatni, mit fogunk alátenni, mivel fogjuk kedveseink szivét megörvendeztetni? Mert olyan szegények vagyunk, hogy nem nagyon lesz mit vásárolni karácsonyra.

 

Az a jó üzletember ma, aki vesz és nem az, aki elad és igy gyengének és soványnak látszik az idei karácsonyi vásár. Más években csábitó hirdetések, szépszavu ujságreklámok biztatták a közönséget, hogy ezzel vagy azzal teszi legkedvesebbé karácsonyfáját, ma a lapokban minden hirdető venni akar (cipőzsinórtól motorekéig ) mig az eladók kenőcsöket, gipszet és legjobb esetben fogkefét kinálnak.

 

Szomoru, nagyon szomoru karácsony készül itt, e kipusztitott, kirabolt országban, nem lesz mivel tele aggatni karácsonyfánkat. Csak a gyertyácskák égnek majd rajta, mint szivünkben a remény, amig el nem hunyó lángjával boldogságot vet kálváriás utunk sötétjében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98