Dtum
Login with Facebookk
1919 | Február

Zárórai lövöldözés a Rákóci uton

Egy halottja van a lövöldözésnek


Hiányos volna már a vasárnap, ha estefelé a Rákóczi uton nem támadna egy kis lövöldözés, vagy hasonló csetepaté. Ugy látszik, ezek a vasárnap esti Rákóczi-úti botrányok fel vannak már véve a vasárnap programmjába, mert nem mulik el vasárnap ilyen esetek nélkül.


Tegnap este kilenc órakor is nagyobbszabásu lövöldözés volt a Rákóczi-uton, a Hársfa-utca környékén. Mint szemtanuk állítják, ugy kezdődött, hogy két izgága ember összeveszett. Katonaruhában voltak, bár nem voltak katonák, úgy látszik, ez a katonaruha ad valami falzott hetykeséget és goromba fellépést az embereknek.


Amikor polgári ruha hijján katonaruha van rajtuk, ugy képzelik, hogy nekik többet szabad, mint másnak és előkerül a zsebekből a revolver, vagy a bicska.


A verekedésbe beleszólt a rendőr is, akinek kezében elsült a fegyver. Erre irtózatos tumultus támadt, hamarosan ott termett egy őrjárat, hogy rendet csináljon, mire a tömeg lövöldözni kezdett az őrjáratra, ez visszalőtt, valóságos kis ütközet támadt és hamar jöttek a mentők is.


Körülbelül fél óráig tartott az egész. Aztán a tömeg szétoszlott. A mentők két sulyos sebesültet vittek be a Rókusba az egyik Dermák László husz éves katona, hasbalövést kapott és  benn a kórházban meghalt, a másik is sulyos sebet kapott, de nem halálosat.


Jó volna már különösebb gondot fordítani a Rákóczi-utra. A forradalmat igazán nem azért csináltuk, hogy most minden berugott suhanc hadvezérnek képzelje magát és veszélyeztesse a közbiztonságot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98