Dtum
Login with Facebookk
1919 | Június

Modern táncosnők

A tánc tudvalevően nem szellemi munka, mivel eszközei fizikaiak, de azért nem csupán vérmérséklet dolga. Bizonyos lelki emóció szükséges hozzá, mely temperamentummal párosulva a test ritmikus mozgásával s a hajlások finomságával érzést és gondolatot fejezhet ki.


A tánc modernizálását az átalakult izlés és a tulfinomodott érzékek követelték. Uttörők voltak itt is, mint minden más művészetnél s a különböző irányok különféle iskolákat teremtettek. Természetesen mindenkinek meg van a maga létjogosultsága, ahelyt a közönség izlése szankcionálta őket, akár romantikus, akár reális irányt képviseljenek.


Semmi sem bizonyítja ezt jobban, mint a hiresebb modern táncosnők, mint amilyen Hilda Garden vagy Silva Mann felkapottsága, akiknek utánzói hiven követik mesterük minden mozdulatát a legkisebb részletekig. De az eredetiség hiánya letörüli az utánzók táncáról a magasabb művészet utánozhatatlan varázsát, melyet semmiféle mesterkedéssel sem pótolhatnak, viszont ez a másolat és eredeti közötti külömbség teszi érzékelhetővé egy Hilda Garden vagy Silva Mann utolérhetetlen modern művészetét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Silva Mann, egy sajátságos táncában Héda Gardea, egy orosz néptáncban Táncosnő
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98