Dtum
Login with Facebookk
1919 | November

A rokkantak ismét árusithatnak

November 1-én eltüntek a pesti utcákról, a pályaudvarokról és az Emke sarokról a rokkant cigarettaárusok, akik lármájukkal és gyenge cigerettájukkal már annyira belenőttek Budapest utcai életébe, hogy most jelenlétük nélkül szinte árva, kihalt az utca.

 

A Rokkant Bajtársak Országos Szövetsége szerezte meg a pénzügyminisztertől tagjai részére a dohánynemüek utcai árusitására vonatkozó engedélyt azzal a kikötéssel, hogy a dohányjövedék gyártmányait nem árusithatják, ellenben gyenge albánt, gyenge szovjetet, fű, falevelekből készült dohányt árusithatnak.

 

Az engedély október 31-ikével lejárt s a rokkantak, hogy a rendelet iránti tiszteletörzésüket dokumentálják, szombaton november 1-én már nem álltak ki az utcákra. Hiányoztak is a forradalom után feltünt utcai alakok, mert a dohányjegyi szelvényre kapott semmi már régen elfogyott a november szelvényt pedig csak hét vége felé kezdik beváltani.

 

A rokkantak titkára Szerző Jenő tárgyalásokat kezdett az utcai cigarettaárusitás további engedélyezése ügyében a pénzügyminiszteriummal tekinttel arra, hogy a tél küszöbén munkaalkalom nincs s a rokkantak csak importált dohányt hoznak árusitani a miniszterium előzékenységét kérte a rokkantakkal szemben.

 

Mint értesültünk az erre vonatkozó tárgyalások eredményesek voltak és a rokkantak 1920. március 1-éig ismét árusithatnak az utcán. A rendelet holnap, hétfőn fog megjelenni és kedden reggel ismét szerencsénk lesz a gyenge cigarettákhoz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98