Dtum
Login with Facebookk
1920 | Április

MTK – WAC 5:0 (1:0)

Hungária-úti pálya. – 8000 néző. – Bíró: Schiller Gyula.
Az MTK sorozatos gyenge eredménye és a WAC előző napi kitűnő játéka után egyenrangú ellenfelek küzdelmét várta mindenki. A Schlosszer és Mandl nélkül felálló kék-fehérek azonban oly nagyszerű, lendületes és gólképes játékot produkáltak, mintha egyszerre akarnák pótolni az utóbbi hetekben, mulasztottakat, mellyel szemben a WAC-on a fáradtság jelei voltak észrevehetők, a játékukból hiányzott az első napon annyira megdicsért gyorsaság, lelkesedés és szív.

A játék mindkét félideje az MTK domináló fölényét mutatta ugyan, de ez egyoldalúság ellenére sem volt érdektelen, mert az egyoldalúság ellenére sem volt érdektelen, mert az MTK csatárok szép összjátéka, ritkán látott gólképessége, mindvégig le tudta kötni a figyelmet.

Az MTK kapujában ezúttal Kertész III. volt. Feldmann tisztán helyezetlen hibátlanul funkcionált, de nehezebb szituációk közepette bizonytalan volt. Kertész III. a balhátvéd posztján is kitűnő halfnak bizonyult. A fedezetsort a Nyul testvérek és Vágó alkotta.

A fedezetsor ebben az összeköttetésben is igen jól működött, s kellemes meglepetést szerzett az MTK hívők számára. Egyénileg Nyúl produkált kimagaslót: ésszerű helyezkedésével, jó fejjátékával és pontos leadásaival valósággal ideális centerhalf munkát végzett. Nagyszerű volt Vágó s jól bevált Nyúl II. is.

A csatársor ezúttal Schlosszert nélkülözte, akinek pótlására Kertész II. rukkolt előre jobbösszekötőnek, Winkler játszott balösszekötőt és Molnár balszélsőt. Pontos összjáték nagyszerűen irányított éles lövések jellemezték a csatársor munkáját, ami szebbnél-szebb gólokban jutott kifejezésre. Braun ma formája tetőpontján áll és kellően foglalkoztatva egyike legveszélyesebb csatárunknak: gyors lefutásai, pontos beadásai és éles lövései mindenkor veszélyt jelentettek a WAC kapujára.

Kedvvel játszott Orth is, akinek bombaszerű lövései közcsodálatot keltettek az osztrákok körében is. Igen ügyesen, okosan játszott a Winkler-Molnár balszárny is. Winkler teljesen levetette darabosságát, jól passzolt és veszélyesen lőtt. Molnár finom technikája a szélső helyén is jól érvényesült.

A WAC Köcköt és Geyert nélkülözte az előző napi FTC elleni mérkőzéstől fáradtan állt ki, s melyen rendes formáján alul szerepelt. Brandweiner védett minden védhetőt, de a védhetetlen labdákkal szemben tehetetlen volt. A két hátvéd Perczel és Sudrich jó rugóbaknak bizonyult ezúttal is, de az MTK csatárok óraműszerű összjátékával szemben tehetetlenek voltak.

A Kohnus-Chrenka-Holstädter összeállítású halfsor legtöbb érdeméül az agilitást jegyezhetjük fel. A csatársornak nem igen nyílott alkalma tudásának bemutatására mert jobbára védelmi munkát fejtett ki.

Az első gólt Orth lövi mintegy 25 méteres éles magas labdával a játék 2. percében. A második félidő 10. percében a tiszta helyzetben levő Winklert a két bécsi hátvéd hátulról a földre rántja a megítélt tizenegyest Braun a gólba passzírozza. A 20. percben Orth passzából Winkler szép lapos lövése jut a hálóba, a 26. percben Braunk lefutásának befejezésképpen lövi a negyedik, s a 40. percben Orth, Kertész II. fejéspasszából kapásból az ötödik gólt; mindkettő szemet-lelket gyönyörködtető gól volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A MTK footballcsapata Kropacsek-Nyúl-Braun-Feldmann-Mandl-Molnár-Schlosser-Orth-Winkler-Vágó-Nagy A WAC csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98