Dtum
Login with Facebookk
1920 | Január

Zsebtolvaj kisasszonyok

Szombaton este 6 órakor az Erzsébet-köruton egy zsufolt villamoson egy urinő észrevette, hogy a pénztárcáját, amelyben néhány száz korona volt, ellopták. Lármát csapott, mire megállitották a villamost és a rajta utazó Hoffmann detektiv megtiltotta, hogy bárki is leszálljon a villamosról.

 

A meglopott asszony mellett két igen jól öltözött leány ült, akiket meggyanusitottak a lopással, de mindketten felháborodottan tiltakoztak a gyanusitás ellen. Miután azonban a meglopott nő kijelentette, hogy csakis a két leány közül lehetett valaki a tolvaj, a detektiv a két leányt „mindketten fiatalkoruak”, bekisérte a főkapitányságra.

 

Itt kihallgatták őket, de szintén tagadták a lopást. Már el akarták őket engedni, amikor leérkezett a bűnügyi nyilvántartó jelentése, S. E és S. I testvérek és ismert zsebtolvajnők.

 

Arról nevezetesek, hogy rovottmultu zsebtolvaj fivéreikkel együtt szokták a lopásokat elkövetni, rendszerint a zsufolt villamosokon. Mielőtt a meglopott ember észrevenné, hogy hiányzik a pénztárcája, a tolvaj lányok ügyesen átcsempészik a tárcát az egyik fivérnek, aki ezután leugrik a villamosról, az elegáns lányokat pedig a legtöbb esetben nem is merik gyanusitani. A két leányt a rendőrség őrizetbe vette és most fivéreiket keresik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98