Dtum
Login with Facebookk
1920 | Július

A budapesti folyamregatta

A nyolcast a Hungária, az egyest Koós nyerte. – A Hungária sem indult a négyesben. – Rowover a dublóban.

Utoljára találkoztak idén a nagy ellenfelek, s az eredmény: a végleges döntést a jövő év fogja meghozni. A nyolcasban egy a Pannonia, mint a Hungária más csapattal állt ki, mint a múltkor s öldöklő küzdelem után a Hungária egy tiszta hosszal verte a Pannóniát. A pannon csapat szebben evezett, a Hungária ellenben – a mely szerencsésen volt összekombinálva a szenior- és junior nyolcasból – jóval több volt az erő, a négyezer méteres, kissé hullámos vízen – ez döntött.

Gyönyörű volt a skiffverseny is, ellenére annak, hogy Levitzky 500 méterrel a cél előtt a küzdelmet feladja. Csak az a kár, hogy a szépszámú közönség s nyolcas és négyesversenyt csak úgy madártávlatból nézhette, mert a kísérőhajó, nem tudni, miért, csak úgy 100-120 méterről követte a versenyzőket.

Részletes eredmény:
I. József kir. herceg díja. (Nyolcevezős verseny 4000 m)

1. Hungária Evezős Egylet: Cséry M. Wampettich R. , Groscmid S. dr. Hüttner J., Graf L. ifj. Topits A. Glock J. dr. Ludinszky L. stoke, Ratos L. korm. 17 p. 40 mp. 2. Pannónia EC. Bányai B. Tóth S. Doby J. Scharlin Gy. Wick L. dr. Józsa I. Hantzinger S. dr. Kirchknopf F. stoke, Koch Károly korm. Jó start után

Pannónia vezet kb. 1000 méterig , onnan kezdve hol az egyik, hol a másik csapat van elől. Öldöklő tempóban mennek egészen 300-ig, ott még úgy látszik, hogy Pannónia győz, de 700 méterrel a cél előtt a Hungária erős spurtba fog, a fokozatosan elhúzva 1 tiszta hosszal győz.

II. Hornung Gyula emlékverseny (Dubló 3000 m)

1. Neptun: dr. Mészáros J. Koós J. rowover.

III. Rákospataki díj (Kormányos négyes 3000 m)

1. Pannónia EC dr. Csík L. Keresztes H. Henszhmann K. Becska K. stroke, dr. Kiss K. kormányos 2. Budapest EC. Wahl F. Milch J. Szőke B. Mérei J. stroke, Mérei E. korm.

Pannónia már a startnál nagy előnyt szerez, s a sziget csúcsánál 3 hosszal vezet. Előnyét folyton megtartja, s bár a Budapest EC csapata dicséretes kitartással küzd, a Pannónia 6 hosszal elsőnek halad át a célon.

IV. Dunabajnokság. (Egyes verseny, 3000 m)

1. Koós Imre (Neptun) 2. dr. Lovitzky Károly (Nemzeti) Kétszeri start után együtt indulnak, s Levitzky a szigetcsucsig egy hossz előnyt szerez. Ekkor Koós üldözőbe veszi, kétszer is megközelíti egy negyedhossznyira, de Levitzky "tartja".

 

Négyszáz méterrel a cél előtt azonban kész az erejével, s mikor mindenki a végspurtot várja, Levitzky, aki még félhosszal elől van, a versenyt feladja, a Koós klubtársainak tapsvihara közepette haladt át a célon.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98