Dtum
Login with Facebookk
1921 | Április

Az erzsébetfalvai gyilkosság tettese még nem került meg

Az Erzsébetfalván, Török Flóriás-utca 123. számu házban elkövetett borzalmas gyilkosság ügyében erélyesen folyik a nyomozás, amely azonban ennek ellenére sem jutott előbbre. A tettes még nincs meg és az őrizetbe vett gyanusitott állhatatosan tagad. Mint ismeretes, Bauer Ignác borbélymester 43 éves feleségét gyilkolta meg állatias módon az ismeretlen tettes, eddig még kideritetlen körülmények között. A detektivek kihallgatták a szomszédban lakó Vrga Jánosnét és 18 éves fiát, akik előadták, hogy délután fél 4 tájban látták a gyilkosság szinhelyéről távozni Kis István festékgyári munkást, aki nemsokára vissza is tért a meggyilkolt asszony házába és fölfedezte a gyilkosságot.


A gyilkosság ügyében a nyomozást Sárközi Sándor detektivfőnökhelyettes ás Angyal László detektivfelügyelő. Főcsoportvezető irányitják és a helyszini vizsgálatok eredménye az, hogy a gyilkosságot csak olyasvalaki követhette el, aki fölismerte a meggyilkoltat s vele beszélgetést kezdett közvetlenül a tett elkövetése előtt.


Az asszony holttestét a konyha közepén elterülve találták. Mellette három lépésre egy mosogatódézsát találtak, ami szinültig volt tele a mosogatáshoz szükséges lugos vizzel. Az asszonyra a tett elkövetése után azt a mosogatórongyot dobta, amit az áldozat a dulakodás közben kezéből kiejthetett.


Kis István aki a környékbeliek vallomása szerint bejáratos volt Bauerné házába, nem tekinthető teljesen beszámithatónak. A vasárnap délben tartott kihallgatásánál teljesen zavaros feleleteket adott a kihallgatást foganatositó Angyal főfelügyelőnek, aki a gyilkosság felfedezésének körülményeiről vallatta. A rendőrség nagy eréllyel nyomoz azután az elegáns külsejű ismeretlen egyén után, akit Varga Lajos és nővére vallomása szerint a gyilkosságot megelőző órákban láttak Bauernével a ház kapujában beszélgetni. Kis istvánt a főkapitányságon őrizetben tartják. Kis állhatatosan tagadja, hogy része lett volna a gyilkosság elkövetésében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98