Dtum
Login with Facebookk
1921 | Április

A királylátogatás és az ántánt

A politikai világot nagyon természetesen élénken foglalkoztatta a Havas-ügynökségnek az a jelentése, mely bizonyos kérdésekben egyenesen megdöbbentő hiradást tartalmazott Magyarország számára. A pártokban mindenütt a legélénkebb szóbeszédre adott alkalmat ez az antant-követelés.


A kisgazdapártban, ahol nagyatádi Szabó és Bottlik József mellett több képviselő jelent meg vasárnap este, igen komolynak ítélték meg a helyzetet, ebből a forrásból az ügyre vonatkozólag a következő információkat kaptuk:
- A kisgazdapárt a legnagyobb sajnálattal saját álláspontját látja igazolva a Havas-ügynökség által bejelentett antantkövetelések miatt.


- Nagyon jól tudják, hogy ez a távirati ügynökség félhivatalos jellegű s egész biztosra lehet venni azt,hogy valamilyen formában az antant kategórikusan is követelni fogja a Havas-ügynökség jelentésében felsorolt pontokat. A kisgazdapárt folyton az antanttal való békepolitikáját hirdette és sajnálattal állapítja meg, hogy a legutóbbi napok meggondolatlanul előkészített eseményei miatt most olyant is követelnek az országtól, amit a békés politika el tudott volna hárítani.


A keresztény nemzeti egyesülés pártjában a legnagyobb felháborodással tárgyalták ugyan a közzétett külföldi jelentést, ellenben teljesen tanácstalanul állottak azzal szemben, hogy mi lehetne itt a teendő.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Nagyatádi Szabó István Lloyd George és Weygand tábornok a párizsi pályaudvaron az angol miniszterelnök elutazása előtt
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98