Dtum
Login with Facebookk
1921 | Február

Álarcos támadás a Gellért-fürdőben

- A Hétfői Napló tudósítójától.-


Nagy riadalmat okozott vasárnap reggel a gellért-fürdő előcsarnokában egy álarcos fiatalember, aki ott egy M. F. nevű banktisztviselőt sulyosan inzultált.


A dolog reggel nyolc óra tájban történt, mikor rendkívül nagy a várakozók száma. A kádfürdők előtt levő széles pamlagon három fiatalember ült és ujságot olvasott. Egyszerre egy frakkba öltözött fekete álarcos egyén jelent meg előttük, aki azt kérdezte tőlük:
- Ugye-e mind a hárman zsidók vagytok?
- Ahhoz magának semmi köze – válaszolt az egyik.
Erre az álarcos a fiatalembert kétszer arconütötte, amit természetesen az sem tűrt szó nélkül. A botránynak egy főhadnagy vetett véget, aki az álarcost levezette a kávéházba, egy uriember pedig, aki a jelenetnek szemtanuja volt, rendőrért sietett. A közönség azonban az álarcos után tódult és mindenáron tettleg akarta inzultálni. Közben megjelent a rendőrőrszem is, aki az álarcost a legközelebbi őrszobára akarta előállítani és kemény küzdelmébe került hogy a közönség inzultusaitól a fiatalembert megvédje.


Az ügy azzal végződött, hogy a rendőr a 59-es számu őrszobára állította elő a verekedő fiatalembert, ahol igazoltatása és a szemtanuk kihallgatása után szabadon bocsátották. Az eljárás megindult.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98