Dtum
Login with Facebookk
1921 | Február

Katonai sportünnepély az FTC pályán

Vasútépítő zászlóalj – FTC 2:1 (2:0), Bíró: Schretner Károly

Gyönyörű tavaszi időben folyt le az első idei katonai sportünnepély, amelyre közel tízezer főnyi közönség volt kíváncsi. A tribünökön persze igen nagy számmal volt képviseltetve a katonaság. Dél után 2 órától katonazenekar szórakoztatta a gyülekező közönséget. Ez alatt a pálya fölött egy repülőgép kóválygott.

Félhárom órakor Malaky János, az FTC pályaigazgatója kíséretében megjelent a játszótérségen Dáni Balázs altábornagy, katonai körletparancsnok, Tamássy alezredes, zászlóaljparancsnok, Stetzer őrnagy, Vrabetzky ezredes, több katonatiszt kíséretében.

Ekkor még csak a katonai csapat rugdalt egy kapura. A Rákóczi-induló és a közönség nagy tapsa kíséretében csakhamar az FTC csapata is a pályára lépett. Ekkor a pálya felett kóválygó repülőgép lejjebb szállt és a benne ülő pilóta egy labdát dobott le a pályára, amellyel Dáni Balázs altábornagy megtette a kezdő rúgást.

A két csapat így állt fel:
Katonai csapat: Csajka (FTC) – Singer (VAC), Mandl (MTK) – Hierholz (UTSE), Obitz (FTC), Plasz (EFC) – Krammer (Törekvés), Vas (Törekvés), Gazsik (KAFC), Nikolsburger (FTC), Wiener II (FTC)
FTC: Szamosi – Takács, Hungler II – Kiss Béla, Szabó, Fohrmann – Malkovics, Schwarz, Kertész, Tóth, Mészáros

A játék az FTC támadásával indult meg. Negyedórai játék után Hungler II elgáncsolja Vasst. A katonai csapat javára a 11-est diktál a bíró, ezt azonban Nikolsburger a kapu mellé lövi. A következő percben ismét a katonák vezetnek támadást Wiener II révén. Centerezett labdáját Szamosi kiejti, mire a résen álló Vass belövi. (1:0)

Egy perc múlva ugyancsak Szamosi hibájából Gazsik megszerzi a katonák második gólját. (2:0) Az FTC ezután erősen támad, de csatárainak lövéseit a nagyszerűen dolgozó védelem meghiúsítja.

A második félidőben erős fölénybe kerül az FTC csapata s ekkor már nagyszerűen dolgozik a csatársor, de csak összjátékkal, míg lövéseit balszerencse üldözi. a félidő közepén Schwarz nehéz helyzetből szép gólt lő. (2:1) Az utolsó percekben Hungler II hibájából Vass megszökik és centerezett labdáját Wiener Szamosi kezébe rúgja.

A katonai csapatban kiváló volt a közvetlen védelem, a melyből Singer játéka magasodott ki. Ő volt a mezőny legjobb embere. A fedezetsorban Obitz volt a legjobb. A csatársorban Kramer, Gazsik és Wiener II. A csapat többi tagja is derekasan megállotta a helyét.

Az FTC csapatában a Takács-Hungler II hátvédek néha hibáztak, de felszabadító rúgásaik máris imponálók. A fedezetsor gyenge volt. A csatársor a második félidőben nagyszerűt produkált és a lövésekkel sem fukarkodott. Kitűnő játékosnak ígérkezik Mészáros balszélső. Tóth az összekötőben meglepő frissen mozgott. a Malkovics-Schwarz jobbszárnyat az első félidőben keveset foglalkoztatták.

A mérkőzés végén Dáni Balázs altábornagy üdvözölte a két csapatot. Ezután a két csapat tagjainak és a mérkőzést vezető bírónak egy-egy díszített ezüstérmet adott át, mire a zenekar a Rákóczi-indulót játszotta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Junkers Hugó, a repülőgép tökéletesítője 2. Junkers Hugó, a repülőgép tökéletesítője 2.
Tudományos kutatásai, kísérletei hamarosan gyakorlati térre csapnak...
A hadifoglyok levelezése A hadifoglyok levelezése
Hivatalos helyről vett értesülés szerint a közönség, a mely a magyar...
Koch  Antal geológus emlékezete Koch Antal geológus emlékezete
Az egyetemet elvégezve az 1864-65. tanévben az eperjesi kir. kath....
Apróságok Apróságok
Képünkön látható egy berlini polgár, akinek beteges, gyönge lábai...
Mit adhat nekünk Olaszország? Mit adhat nekünk Olaszország?
Egy hete folyik a zürzavaros sajtó- és nyilatkozatháboru a magyar...
Özvegy! Özvegy!
„Özvegy”! – mondják nekem a vigaszthozók magabizó...
Keresztes Lajos olimpiai bajnok újra starthoz állt és győzött Keresztes Lajos olimpiai bajnok újra starthoz állt és győzött
A Húsiparosok Sport Clubja vasárnap este nehézatlétikai estét...
Propagandát az ifjusági labdarugásnak Propagandát az ifjusági labdarugásnak
A gyermekek és a serdülő ifjunak legkedvesebb játékszere –...
A magyarok nem állanak meg az osztrák határon A magyarok nem állanak meg az osztrák határon
A bécsi lapoknak ahhoz a jelentéséhez, hogy olasz csapatok fognak...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98