Dtum
Login with Facebookk
1921 | Július

A letartóztatott Kálmán László atyja rendezi fia ügyét

Uj fordulat a Kálmán-Gaillaré-ügyben

- A Hétfői Napló tudósítójától.-

Néhány héttel ezelőtt nagy föltünést keltett a pesti társaságban, hogy Jean de Gaillard francia gróf följelentésére a rendőrség őrizetbe vette Kálmán László tőzsdebizományost. A feljelentés szerint hat millió kilencszázezer koronát vett át a gróftól különböző megbizásokra, amelyekről pedig nem teljesített, az összegről pedig nem tudott elszámolni. Kálmán tagadta, hogy a kérdéses összeget átvette, illetőleg a vállalt megbízásokat nem teljesítette volna. A rendőrség a nyomozás befejezése után áttette az ügyet az ügyészséghez, ahol az eljárást Kálmán ellen továbbfolytatják. A tőzsdebizományos több izben ajánlott föl nagyobb összegű kauciót szabadlábrahelyezése elérésére, de a biróság mindannyiszor visszautasította a kérelmet.


Az elmult héten Kálmán védői azt a kérést terjesztették a vádbíróság elé, hogy Kálmánnak engedélyt adjanak arra, hogy sulyos betegen fekvő atyját meglátogathassa, a vádhatóság helytadott a védők kérelmének és szombat délután Kálmán két polgári ruhába öltözött fegyházőr kiséretében megjelent atyja Eötvös-utcai lakásán.


A látogatás, mely drámai részletekben bővelkedett, azzal végződött, hogy Kálmán megkérte atyját arra, hogy a francia gróf követelését elégítse ki, amit atyja meg is ígért.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98