Dtum
Login with Facebookk
1921 | Október

Belgrádban minisztertanácsot tartottak

Bécs, október 23.
A Neue Freie Pressének jelentik Belgrádból: Károly király Sopronban érkezésének híre 12 órakor érkezett ide. Azonnal minisztertanácsot hivtak össze, melynek összeülése előtt Anglia és Franciaország diplomáciai képviselői a helyettes külügyminiszterrel hosszabb megbeszélést folytattak. A minisztertanács tartama alatt a kisantant diplomáciai képviselői testületileg megjelentek a miniszterelnökségen és megbeszélést folytattak a külügyminiszterrel.

 

Beavatott helyről származó értesülés szerint a minisztertanács a Magyarországgal szemben foganatosítandó rendszabályokkal foglalkozott. Elsősorban intézkedéseket tettek a határ védelmére.
A további lépések tekintetében hozott döntés eddig nem ismeretes. Prága és Belgrád közt élénk telefonforgalom volt. (MTI.)

Belgrád, október 23.
A szerb-horvát-szlovén minisztertanács közvetlenül azután, hogy Károly királynak Magyarországba való visszatelepüléséről értesült, sürgősen összeült tegnap délután 4 órakor és az állam és a nemzet érdekeinek védelmére haladéktalan intézkedések meghozatalát határozta el. A délután folyamán a francia és angol meghatalmazott miniszterek látogatást tettek a kormányelnöknél.


A lapok egyértelműen felszólítják a kormányt, tanusítson erélyes magatartást. A Pravda ezt írja: Károly Magyarországon van. Sopron városában, amelynek sorsát Velencében pecsételték meg a trianoni szerződés megszegésével. Nem szabad tekintettel lenni a magyar kormány nyilatkozataira, amelyeknek csupán időnyerés a céljuk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98