Dtum
Login with Facebookk
1921 | Szeptember

A Tisza-bünpörben hamarosan kihirdetik az ítéletet

A jegyzőkönyv 5600 oldal

Éppen öt hónapi tárgyalás után jutott dr. Gadó István törvényszéki elnök a Tiszagyilkossági bünper főtárgyalásának vezetője odáig, hogy szombaton délben megtehette az elnöki enunciációt, hogy a perbeszédek is befejeződtek és a biróság a főtárgyalás félbeszakítása, illetve elnapolása nélkül itélethozatalra tanácskozni visszavonul.

 

A biróságnak ez a munkája nem valami egyszerű, mert a tanácskozás azzal kezdődik, hogy végigvonul a bíróság az egész főtárgyalási anyagon. Ha figyelembe vesszük, hogy a jegyzőkönyv maga 5600 oldal terjedelmű és ha hozzávesszük ehhez a biráknak külön följegyzéseit, amelyek ugyncsak vaskos kötetre rugnak, ebből nyilvánvalónak következik, hogy az ítéletet egy-két nap alatt meghozni lehetetlenség.


Az eddigi disporiciók szerint az elnök a lehető legrövidebb határnapra akarja kitűzni az ítélet kihirdetését, korábban, mintsem az ítéletet irásba foglalnák. Maga ez az irásbeli munka heteken keresztül tart majd, de az elnök ezt megelőzőleg minden valószínűség szerint kihirdeti az ítéletet, s az indokokat élőszóval terjeszti elő.

 

Érdekes, hogy a Tisza-bünpörben a vád és a védelem, meg a vádlottak együttesen 185 semmiségi panaszt jelentettek be. Ezeket majd a föllebbezési fórum veszi tárgyalás alá. Mert valószínű, hogy a törvényszék itélete nem válik jogerőssé. Ha fölmentő lesz, az ügyész megapellálja és ha valamelyik vádlottat elitélnék, természetesen a védelem jelent be föllebbezést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98