Dtum
Login with Facebookk
1922 | Augusztus

Károlyi Mihályné feljelentette Dr. Ulain Ferencet

A Magyar Hiradó irja: Ismeretes, hogy a Tisza-bünper pénteki főtárgyalásán dr. Ulain Ferenc mielőtt az esküt letette volna, kijelentette, hogy vallomását még ki akarja egészíteni s többek között vallomásának egy kiegészitő részében a következőket mondotta:
„Megemlitettem vallomásom során, hogy az Astóriából bizonyos jelenetet említett Vágó, amikor ott--volt Hatvany, Károlyi Mihályné, akinek az ölében ült Jesszenszky hadnagy”.
E kijelentésére nagy felzudulás támadt a védők padjain, Fényes László és Kéri Pál egyszerre kiáltották Ulain felé: Pfuj, szégyelje magát! Majd ilyen hangok hallatszottak a védői padokról: Nem átall egy nőt így megsérteni? Ócsmányság! Erre Ulain így válaszolt: „Nem nő az kérem, hanem  gonosztevő!”


Dr. Ulain Ferenc e kijelentése miatt gróf Károlyi Mihályné jogi képviselője, dr. Nagy György ügyvéd beadványt intézett dr. Gadó István főtárgyalási elnökhöz, amelyben dr. Ulain Ferenc vallomási-jegyzőkönyve vonatkozó részének a büntető járásbirósághoz való áttételét kéri az eljárás meginditása céljából. Beadványában többek között a következőket mondja:


- Gróf Károlyi Mihályné képviseletében dr. Ulain Ferenc ellen feltünően durva becsületsértés vétsége és rágalmazás vétsége miatt Bűnvádi feljelentést adok be, s tisztelettel kérem az Elnök urat, méltóztassék a jegyzőkönyv vonatkozó részét áttenni a budapesti kir. büntető járásbirósághoz, ahol az eljárás sűrgös lefolytatását kérem dr Ulain Ferencet a törvényben előirt büntetés maximumával, egy évi fogházzal sujtani és őt arra is kötelezni, hogy az ítéletet saját költségén a főszerkesztésében megjelenő Szózat című lapban vezető helyen közölje. Egyuttal tisztelettel kérem az elnök urat, hogy dr. Ulain Ferenc vallomásának vonatkozó részét a budapesti ügyvédi kamarának is megküldeni sziveskedjék, hogy dr. Ulain ellen fegyelmi eljárás is meginditható legyen. Példátlan a magyar közéletben dr. Ulain eljárása. Gróf Károlyi Mihály politikai szerepéről lehet dr. Ulain Ferencnek elitélő véleménye, de arra nem lett volna szabad vetemednie, hogy a férjének politikai magatartása miatt feleségét, a nőt megrágalmazza.

 

A csunya vallomáskor megnyugtató volt, hogy a védők ügyvédei hivatásukhoz méltóan erélyesen, felháborodva utasították vissza a rágalmakat. Minthogy Dr Ulain Ferencnek rágalmazása a Tisza bűnügy nagy nyilvánossága mellett hangzott el, tisztelettel kérem, méltóztassék ezen kérésemet a főtárgyalás során a nyilvánosság mellett ismertetni, valamint ismertetni a tekintetes törvényszék ezen beadványomban hozandó határozatát is, hogy igy a közvélemény tájékoztatva legyen, hogy a rágalmazás miatt a perrendszerű elégtételi eljárás folyamatban van.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Lerántották a leplet a titokzatos Tito tábornokról Lerántották a leplet a titokzatos Tito tábornokról
A Hétfő Reggel már megemlékezett róla, mennyi találgatás folyik a...
A világóra A világóra
Nincs ember, aki ne tudná, hogy a föld tulsó felén, Amerika földjén,...
Kelet-Galicia és Bukovina Kelet-Galicia és Bukovina
A hivatalos jelentések tíz nap óta elkeseredett harcokról adnak hírt...
Gyász világszerte -  rövid beszámolók a gyászmiséről Gyász világszerte - rövid beszámolók a gyászmiséről
Ferenc Ferdinánddal a monarchia egyik legerősebb oszlopa dőlt ki....
Apróságok Apróságok
Hosszas válság után, mely hatalmát fenyegette, sikerült neki a...
Ladányi Gedeon nyerte Magyarország gyorskorcsolyázó bajnokságát Ladányi Gedeon nyerte Magyarország gyorskorcsolyázó bajnokságát
Magyarország gyorskorcsolyázó bajnoki versenyének második részét...
A pénzt megeszi a bürokrácia A pénzt megeszi a bürokrácia
A debreceni, miskolci és nyiregyházi ipartestületek vasárnap országos...
Vilmos császár őrizete Vilmos császár őrizete
Újfajta védelem Vilmos császár biztonsága érdekében. Még sem lesz...
Késő őszi választásokról beszélnek Késő őszi választásokról beszélnek
Politikai körökben még néhány héttel ezelőtt bizonyosra vették, hogy...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98