Dtum
Login with Facebookk
1922 | Július

Kevés a szállodai szoba, nagy az idegenforgalom

A szállodanyomor egyre terjed Budapesten és komolyan fenyegeti az idegenforgalmat. A fővárosban a béke éveiben negyvenöt szálloda volt közel ötezer szobával. A nehézségek akkor kezdtek jelentkezni, amikor a budapesti vállalatok szemet vetettek a szállodákra. Ezután a vállalatok és a hatóságok egymásután vették bérbe vagy vásárolták meg a szállodákat és rövid idő alatt kilenc nagy szállót vontak el a rendeltetésétől. 

Igy a Parlament-szállóba a Nemzeti Hitelintézet költözik, a Continentálba az Orsz. Központi Hitelszövetkezet, a Magyarkirály-szállodába az Áruforgalmi Központ, az Angol király-szállóba a Pénzintézeti Központ, a Budapest-szállóba a Hagyma-központ, az Orient-szállóba az Ált. Fogyasztási Szövetkezet, a Hunnia-szállóba a Faértékesitő hivatal, az István király-szállóba pedig a Pestvidéki rendőrség költözik. 

Ezenkivül több-kisebb szállót fosztottak meg eredeti rendeltetésétől.
A megmaradt szállodák ma összesen 3700 szoba felett rendelkeznek és igy természetes, hogy ma szobát sehol sem lehet kapni. 

A beszállásolások és az idegen missziók részére történő lakáskiutalások ma sem szüntek meg és a szállodai szobák huszonöt százalékát ily módon foglalják le. 

Mindent egybevetve, a milliós Budapesten alig 15.000-16.000 idegen nyerhet a szállodákban elhelyezést. A lakáshivatal is sok szobát vont el a forgalomból, amely ellen most a tulajdonosok akcióra készülnek. Szerintük a lakáshivatal a törvény értelmében szállodát nem rekvirálhat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98