Dtum
Login with Facebookk
1922 | Március

Nyolc korona

A pesti villamoskocsik, amelyek a nap minden szakában fürtökben lógó utasokkal közlekedtek, vagy elakadtak a fontos utvonalakon, tegnap reggel üres padokkal érkeztek be az egyik állomásról a másikra.

 

Az utas, aki már megszokta a fürtökben lógó utazást, aki a lábát hozzászoktatta ahhoz, hogy másik három utasnak az ugródeszkája legyen, érthetetlenül nézett a villamoskalauza. Mi történt? A kalauz pedig hamarosan megadta rá a választ, amikor átnyujtott egy vadonatuj, frissen nyomott, diszkréten klisérozott menettérti jegyet, amelyen pironkodva huzódott meg a legujabb 3 szó: Ára 6 korona!

 

A villamos, amely eddig többnyire a sinekből ugrott ki, tegnap délelőtt egy merész lendülettel öt koronáról felugrott nyolc koronára. Ez a stájgerolás bizonyára azt jelenti, hogy ezentul a villamosok pontosan fognak közlekedni, az alsó vezeték utközben nem fog kiégni, a felső vezeték nem fog leesni, a kocsik félórahosszat nem fognak vesztegelni a nyilt pályákon és a 8 koronás jegy ezentul éppen a forgalmi akadályok miatt, nemcsak két állomásra lesz érvényes.

 

Mi jó fiuk vagyunk és el merjük hinni, hogy a villamostársaságok ezért emelték fel a viteldij árát. A közönség azonban már nem olyan hiszékeny, mint mi. A közönségnek már sokszor emeltek, a közönség mostmár nem engedi magát becsapni. Ötért még igen, de nyolcért nem. Legalább is az első napokban nem, mert a megdrágult villamos tegnap, dacára a tegnapi forgalomnak, megbukott. Megbukott minden kerületben fujra és pártra való tekintet nélkül.

 

Amennyiben azonban a közönség időközben feltalálja a potyalógás legujabb fajtáját, amellyel a lógós a kalauzokat kijátszhatja, bizonyos, hogy a villamoskocsik megint csak zsufolva lesznek utasokkal és meg sem állanak a legközelebbi tiz koronás állomásig.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98