Dtum
Login with Facebookk
1922 | November

Borzalmas rablógyilkosság Solymár határában

Megöltek és kiraboltak egy jól öltözött férfit


Vasárnap délelőtt borzalmas rabló gyilkosságról tettek jelentést e főkapitányságnak. A solymári csendőrség jelentette, hogy Solymár község határában az országúton egy jól öltözött férfi megcsonkított holttestére akadtak és kilétét mindeddig nem tudták megállapítani.


A telefonértesítés szerint tegnap kora reggel a Solymárrról Budapest felé ígyekvő emberek az országuton egy jól öltözött féri késekkel összeszurkált holttestére akadtak.


Az esetet azonnal bejelentették a solymári csendőrségnek és a pestvidéki törvényszéknek, ahonnan vizsgálóbíró szállt ki a helyszínre. A nyomozó bizottság megállapította, hogy a gyilkosság szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt. Az áldozatot, aki valószínűleg budapesti lehet, az országúton megtámadták, a földre teperték és késsel a hátán, a fején és a szíve táján összeszurkálták.
A több sebből vérző embert azután kirabolták. Az áldozatnál semmiféle írást nem találtak, amiből a személyazonosságát meg lehetett volna állapitani. A pénztárcájában egy fillér sem volt, zsebórát, láncot, ékszert szintén nem találtak .Ebből arra következtetnek, hogy az ismeretlen férfi rablógyilkosságnak lett az áldozata.


Az áldozat jobb társadalmi osztályhoz tartózó férfi lehetett, mert ruházata után erre lehet következtetni. A gyilkosai télikabátját is lehúzták róla és puha kalapja több lépes távolságra hevert a holttesttől.


Az eddigi nyomozás szerint az áldozatot csakis ismerős egyének gyilkolhatták meg. Egyes tanuk állításai szerint a gyilkosság éjszakáján a meggyilkolt férfihez hasonló férfit láttak menni az országuton másik két férfi társaságában. Az egyik gazdásznak volt öltözve a másik kemény kalapos, magas férfi volt. E kettő között haladt akit később holtan találtak.


Valószínűnek tartják, hogy az áldozatot valamilyen üzleti ügy ürügye alatt csalták ki Solymárra. Az illető jelentékeny összegű pénzt vehetett magához, amit a gyilkosok elraboltak tőle.


A nyomozást a solymári csendőrség a pestvidéki törvényszékkel karöltve végzi és a budapesti rendőrség a vizsgálatba mindeddig nem folyt bele. A budapesti főkapitánysághoz az eset bejelentése kapcsán, azt a kérdést intézték, hogy a főkapitányságnak nem-e tettek jelentést vasárnap valamelyik budapesti lakos eltűnéséről.


A pestvidéki törvényszék a nyomozás eddigi folyamáról a nyilvánosságnak nem tett közléseket és csak a mai napon fogja a vizsgálat egy napi pozitívumait nyilvánosságra hozni. Valószínű, hogy az áldozat kilétét addigra sikerülni fog megállapítani, ami mindenesetre meg fogja könnyíteni a rablógyilkosok kézrekerítését.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A kinai anyacsászárné temetése A kinai anyacsászárné temetése
Elképzelhetetlen furcsa szokások között ment végbe annak idején az...
Vilmos császár a német nökhöz Vilmos császár a német nökhöz
Vilmos császár a napokban a főhadiszállásról a német nők Vilmos...
Két francia vígjáték Két francia vígjáték
A gyémántköszörűs - A nagyságos asszony táncosa A színházi véletlen...
A Springer-vándordíj A Springer-vándordíj
Az esztendő egyik legértékesebb atlétikai viadala, a...
Gázhasú szörnyek lebegő sorfala egy nyolcmilliós város körül 2 Gázhasú szörnyek lebegő sorfala egy nyolcmilliós város körül 2
Anglia erélyesen nekilátott, hogy Londont, a világbirodalom fejét meg...
Toldi estéje  finnül Toldi estéje finnül
Hogy e szokatlanul szép kiállítású könyv születésének körülményeit...
A vajtermelés növelésére törekszik a közellátási minisztérium A vajtermelés növelésére törekszik a közellátási minisztérium
A tejipari vállalatok még a múlt év őszén javaslatot juttattak el az...
Lelkes honleányunk öröksége Lelkes honleányunk öröksége
Nagy örökséghez jutott az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület,...
Két új szerző a Városi szinházban Két új szerző a Városi szinházban
A Városi Színház igazgatója, Sebestyén Géza pártolja a fiatalokat....
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98