Dtum
Login with Facebookk
1923 | Augusztus

Magyarország 1923. évi kerékpáros bajnokságai

Uhareczky Ferenc a sprinterbajnok, Tóth Gyula a motorvezetéses bajnok

Óriási érdeklődés mellett vasárnap délután zajlottak le a szövetség rendezésében az 1923. évi kerékpáros bajnokságok, amelyekben nem várt erős küzdelmek adódnak. A közönség sűrű sorokban vándorolt az öreg millenáris pályára, ami fényes bizonyítéka kerékpársportunknak népszerűségének és cáfolata annak a felvetésnek, hogy a közönséget csak a külföldi versenyzők érdeklik.

Az egy km-es sportbajnokságot csak heves és elkeseredett küzdelem után sikerült Uhareczky Ferencznek megvédenie. A mezőnyben a hét folyamán megtartott elő- és középfutamok után Uhareczkyn kívül Grimm Burghardt és nagy meglepetésre a fiatal Rötich voltak jogosultak indulni. A három futamban lebonyolított bajnokság első futamában Uhareczky és Burghardt egymást kihívóan támogatva Grimmet a harmadik helyre utasították.

Megváltozott azonban a helyzet a két másik futamban, mert Grimm okulva az első futam tapasztalatain, nagyszerű helyezkedéssel az utolsó centiméterekig kétessé tette Uhareczky győzelmét, Burghardt a bajnokságban félig-meddig az áldozati bárány szerepét játszotta, amennyiben mind a három futamban a mezőny élére vezette fel Uhareczkyt. Ha Burghardt saját szakállára versenyzett volna, bizonyára beleszólt volna a verseny kimenetelébe. Rörich első debütje szép sikerrel folyt le.

Magyarország 50 kilométeres motorvezetéses bajnokságát nagy meglepetésre, de megérdemelten a veterán Tóth Gyula nyerte meg. Az előfutamokból Tóth István, Baniczky, Tóth Gyula és Balla kvalifikálták magukat a döntőben való részvételre, annak ellenére a döntőben Balla helyett Bartos indult azzal a megokolással, hogy Balla lemondott Bartos javára.

Tóth Gyula mindkét futamában végig vezetve biztosan győzött és dicséretére válik, hogy kevés tréningje és előrehaladott kora ellenére könnyen verte vissza az izgalmas támadások egész sorát. Tóth István sehogy sem tudott megbirkózni a széllel és az egész verseny alatt a fáradtság jelei mutatkoztak rajta. Bániczky sem mutatta azt a stílust amellyel eddigi sikereit elérte, míg Bartos csak az első futamban ment figyelemreméltóan, a második futamban azonban teljesen visszaesett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A sprintverseny finise A sprintverseny a start után Bánitzky Ferenc (Kitartás) Vezető Nagy Károly Tóth Gyula (Edison) Vezető Bartos Béla
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98