Dtum
Login with Facebookk
1923 | Május

Anita Berber nem lép fel többet

Mára tudtuk meg, hogy az Anita Berber végre nem léphet föl többé Pesten, miután a Hétfői Hirlap már több ízben követelte, hogy bánjanak egy kicsit csinján a külföldi artisták, kiváltképpen pedig a táncosnők engedélyezésével.

 

A közel harminc millió aryankorona egy hónapban Magyarország külkereskedelmi deficitje, ez a harminc millió, ez a napi egy millió aranykorona rontja a papirkoronát, ez okozza a drágaságot, ezért emelnek megint a pékek, borbélyok, a suszterek, s a legfőbb suszterek, a Wolfék a városházán.

 

Minden aranykorona, minden aranyfillér, a mit a külfölddel szemben megtudtunk takarítani, azt jelenti, hogy valami nem lesz drágább, valaminek az ára nem szökken tovább a magasba: minden darab selyem, minden darab csipke, minden darab disz ami nem jön be az országba, olcsóbb villamosjegyet s olcsóbb kenyeret biztosít.

 

Bevalljuk, nehéz megakadályozni az ország életszükségletit, a behozatal egy részének elmaradása, foglalkozási ágak kenyértelenségét jelenthetné, de azért mégis mértékletesen és óvatosan kell eljárni a behozatalban, mindenekfölött pedig meg kell akadályozni, hogy a magyar pénzt itt idegeneknek elherdálják.

 

Minden fillér, ami ezért megy veszendőbe az országból, egy-egy gyermek szájától veszi el a falatot, egy-egy siró szempár könnyeinek árját duzzasztja meg. Az ő kacajuk a mi torkunkat fojtogatja. Az ő fehérre meszelt arcuk a mi halotti maszkunk…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98