Dtum
Login with Facebookk
1923 | Május

A gyáriparosok hétfőre ujabb devizagyülést hivtak össze

Az utóbbi napokban – amint ismeretes – a kereskedelemügyi minisztérium illetékes osztályában és a Devizaközpont mellett működő tárcaközi bizottságban megállapították az egyes iparágak mindenkori százalékos részesedését a kiutalásra kerülő devizákban. A tervezett szétosztási kulcs szerint a textil-, vas- és gépipar a devizák 70%-át, míg a többi iparág a fennmaradó 30%-ot kapná meg.

Az iparágak közül egyesek kifogásolják, főleg pedig aránytalannak tartják a szétosztási kulcsot. Azt hangoztatják, hogy a devizaszétosztásnál egyik iparágat sem lehet a másik rovására előnyösebb ellátásban részesíteni. Amint értesülünk a Gyáriparosok Országos Szövetségében ebben az ügyben hétfőn délután értekezlet lesz, amelyen a szétosztási kulcs aránytalan megállapításának az ügye és általában az összes devizabajok újra szóba kerülnek.

A GYOSZ vezetősége részéről az ülés összehivásának céljáról a következő felvilágosítást kaptuk: 
– A Gyáriparosok Szövetsége éppen azért hívja össze ezt a nagyobb értekezletet, hogy ezen előterjesztendő konkrét javaslatok alapján olyan intézkedéseket foganatosít, melyek a jelenlegi helyzetben legalább az érdekelteknek némi megnyugtatását eredményeznék. Az egyes iparágak ugyanis panaszkodnak, hogy más ipari szakmák a felosztásikulcs szerint az ő rovásukra nagyobb ellátmányt kapnának. Az értekezleten ezeket az esetleges aránytalanságokat óhajtjuk kiegyenlíteni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98