Dtum
Login with Facebookk
1923 | November

A belügyminisztériumban feloszlatják a nyomozóosztályt

Mára tudtuk meg, hogy a belügyminisztériumban feloszlatják a nyomozóosztályt, mert a kommunista büncselekmények és bünösök kinyomozása most már nem kiván külön hivatalt. Nincs olyan korszak és nincs olyan időszak, amely egyszer véget ne érne, s az ország konszolidációja nemcsak abban nyilvánul meg, ha mindinkább képes alkotó és termelőmunkára, de egyuttal abban is, ha mindjobban mellőzi azokat az ideológiákat, amelyeket egyideig nagyon jelentősnek látott.

 

Minden forradalmat ellenforradalomnak kell követnie, de mindaddig, amig ellenforradalom van, lehetséges a forradalmi gondolat és a forradalmi ideológia. Mi, hála Istennek, már régen tul vagyunk a forradalmakon, s az ellenforgalom is érvényesült és diadalmaskodott, az ország népe már megkezdte munkáját és már folytatja normális életét, tehát nincsen szükség semmiféle olyan apparátusra és semmiféle olyan szervre, amely még mindig a multakat kutatja és még mindig a multakban keresgél.

 

A mult szomoru emlékeinek lassanként el kell mullniok és el kell homályosodniok; a jövendő felé kell tekintenünk, a jobb és szebb jövendő felé, amely tele van a mi számunkra igérettel, tele van reménységgel és amely mégis csak azt hirdeti, hogy ebben az országban végre is a közös munkának, a közös céloknak, s közös akaratnak kell érvényesülnie és diadalmaskodnia.

 

Végre is a kommunista veszedelem már szerencsésen régen elmulott az országról, s alig hihető, hogy bolondokon és félkegyelműeken kívül volnának ennek az őrültségnek hívei. A bolondok és félkegyelműek számára pedig még mindig vannak tébolydák.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98