Dtum
Login with Facebookk
1923 | Szeptember

Módok a bortermés értékesítésére

A földmívelésügyi miniszter a mezőgazdasági kamarákhoz rendeletet intézett, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy a borértékesítés terén fennálló közismert, súlyos helyzetre való tekintettel a szép terméseredményeket igérő szüret elhelyezése már most gondoskodás tárgyát kell, hogy képezze.

Az államháztartás súlyos helyzete nem engedi meg, hogy az állam a háborús években szokásos kölcsönhordó és hordóbehozatali akciókkal enyhítse a hordóhiányt. Ezzel a körülménnyel számolva, a termelőknek maguknak kell érdekeik megvédésére alkalmas módozatokat keresniök.

Közismert tény, hogy az ország elegendő hordókészlettel rendelkezik, csakhogy ezek a hordók nem a termelők, hanem a borkereskedők és a hordókereskedők, részben pedig a kádárok birtokában vannak.

Célravezető lenne tehát, ha a termelők eladatlan boraikat kezelésre hordótérnyerés szempontjából az állami közpincékbe szállítanák, továbbá, ha a silányabb minőségű boraikból borpárlatot készítenének, a mustot pedig a lehetőséghez a cukorgyárakból szüret idején használatban nem lévő vákuumkészülékeken szőlőmézzé stb. dolgoztatnák fel; mezőgazdasági szeszfőzdék bevonásával a silányabb borokat lepároltatnák és végül a cukorgyárak bekapcsolásával ipari feldolgozás céljaira a mustot besűríttetnék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hegyaljai állami borpincze (Sátoraljaújhely): a pincze egy mellékága Hegyaljai állami borpincze (Sátoraljaújhely): a pincze épülete
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98