Dtum
Login with Facebookk
1924 | Augusztus

MTK – Kassai SC 7:0 (0:0)

Hungária úti pálya, - 2000 néző, Bíró: Himmler Oszkár.

MTK: Kropacsek – Kocsis, Senkey I. – Kertész II. Nyúl II, Nadler – Senkey II., Braun, Orth, Molnár (Varga) Jeny,
KSC: Albert – Pallaghy, Bozsik – Lebanovich, Klema, Burkovszky – Murányi, Kátka, Schmidt, Kozselt, Tapolyi.

Egy év múlt el, hogy Kassa fiait a fővárosban üdvözöltük és most ismét eljöttek, hogy tanúságot tegyenek elszakított véreink futballkultúrájának fejlődéséről. Hogy ezt a fejlődést nem bizonyíthatták be, azt kizárólag az áldatlan viszonyoknak tudhatjuk be, amelyek még mindig kizárják, hogy velük gyakrabban érintkezzünk.

Látszott a játékukon, hogy a szélsőkre épített támadásokkal igyekeznek célt érni, de hogy a labdák nem oda mennek, ahová szánják őket, ez már a technika hiányának tudható be.

MTK kezd enyhe széllel és nappal szemben, Jeny kapja a labdát, a szélen lefut és beadásából centerezett labdáját Orth kapásból hatalmas erővel hajszálnyival a kapu fölé lövi. Gyönyörű nyitánya volt a futballéhes közönségnek, amely zajos tapssal honorálta a szép akciót.

A 25. percben Molnár az egész védelmen átdolgozza magát, de Albettel szemben csődöt mond tudománya. A 30. percben jut először szóhoz a vendégek csatársora, de Kocsis előreugrása folytán a belső trió offszeidre kerül.

Helycsere után a bajnokcsapat Molnár helyén Vargával áll fel. A vendégcsapat támadása vezeti be a második félidőt, de Tapolyi erőtlen lövését Kropacsek könnyen fogja. Változatos mezőnyjáték után ismét átterelődik a játék a KSC térfelére.

A kassai csapat lassan összeroppan és tehetetlenül vergődik a vérszemet kapott MTK csatársor ostromgyűrűjében. Az erőtlen támadási kísérleteket könnyen utasítja vissza már a bajnokcsapat fedezetsora, úgy hogy a védelemnek alig kell közbelépni.

A gólok özönét a 11. perc hozza meg, amikor is Braun átadásából Orth a védelmet kicselezve a labdát Braunnak visszaadja, akinek helyezett saroklövése az elvetődő Albert mellett gólba jut. (1:0)

A következő hat percen belül Jeny, Braun, Nadler, majd Orth három lövése foglalkoztatja Albertet, mígnem a 17. percben Orth sarokpasszával Varga kiszökik és éles saroklövéssel a második gólt lövi. (2:0) Három percre rá Orth egyéni játékkal a harmadik gólt lövi. (3:0)

Miután a 23. percben Jeny beadásából Varga szép fejesét Albert menti, Nadler beadását Orth Braunhoz emeli, aki a kifutó Albert mellett a hálóba helyezi a labdát (4:0) Egy percre rá Senkey II. lefut, Orth a kapott labdát önzetlenül Varga elé adja, aki habozás nélkül belövi (5:0).

A 33. percben Nadler kitűnő szabadrúgását védi Albert, majd Kertész II. lő a kapu mellé. A 40. percben kornert ér el az MTK, Senkey II. beadását Braun élesen kapura fejeli és Albert csak gólvonalon belül mentheti (6:0)

Lassan a sötétség lesz úrrá a pályán, a játékosok óvatosan mozognak, amikor az utolsó percben Jeny lerázza magáról Pallaghyt és éles védhetetlen saroklövéssel az utolsó gólt lövi. (7:0)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98