Dtum
Login with Facebookk
1924 | Augusztus

Vízilabda – Magyarország-Spanyolország 4:0 (2:0)

Magyarország: Bartha – Ivándy, Beleznai dr. – Rudas-Homonszky I., II., Turnovszky.
Spanyolország: Croelles – Duff, Trigo-Fontanella – Gilbert I., Berdemas, Gilbert II.

A mérkőzés elejétől fölényben vagyunk. Labdát érünk a Homonnay II. már az első percben munkát ad Croellesnek. Állandóan a spanyol kapu előtt hullámzik a játék, de a gól csak nem akar megszületni. Homonnay I. szép beadásából öccse az első gólt lövi (1:0)

A spanyolok támadnak, nagyobbára szabaddobásoktól támogatva a magyarok térfelébe kerülnek, de a kapusig csak egy lövés jut. Gilbert erős lövését fél tenyérrel érem csak, s bár a labda irányt változtat, Bartha ügyesen fogja. A félidő vége felé Homonnay I. kapu előtti kavarodásból villámgyorsa lövéssel kettőre szaporítja góljaink számát.

Spanyol támadással kezdődik a félidő. Rudas elúszik, majd Turnovszky szökik, de a kapufának vezeti a labdát. A kipattanó labdára Croelles s Homonnay II. egyszerre startolnak. Homonnay egy pillanattal előbb éri a labdát s bár a kapus is s egy hátvéd is ráugranak, hatalmas csavarja már hálóba juttatja a labdát (2:0)

Néhány spanyol támadó kísérlet, néhány kölcsönös fault, melyeket Berdamas kezdeményez. Csakhamar látja, hogy bár a bíró eleget megenged főként mert, ha kell, ezen a téren is álljuk a versenyt. Engem szájon öklöz, úgy hogy erősen vérzik a szám, de csakhamar Rudas úgy viszonozza a szívélyes üdvözlést, hogy Berdemast a félidő végén Ivándy támogatja ki vízből.

Unalmas, ötlet nélküli játék, több egyéni akció, távoli lövés, végül Homonnay II.-nek sikerül átcsatázni magát a védelmen és a negyedik gólt benyomnia. Mindenki szinte örül, mikor a bíró a játékot lefütyüli.

A magyar védelem megfelelt feladatának, mi nem volt nehéz munka, Rudas nem játszott elég észszerűen, néha szabadon hagyta emberét. A csatársorban nem volt összhang. Keserű nagyon hiányzott. Mindegyik csatár maga akart gól lőni, s aztán, mint ez már lenni szokott, egyik sem lőtt. A spanyolok egyetlen klasszis emberének kapusnak ma nem volt jó napja. A tegnapelőtti Croelles két gólt megmentett volna.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98