Dtum
Login with Facebookk
1924 | Február

Jaross Pál és Tóth Gitta a műkorcsolyázó bajnokok

Hétfőn délután, a hirtelen beállott fagy következtében, a Budapesti Korcsolyázó Egyesület eléggé jó állapotban lévő jégpályán végre befejeződött a két héttel ezelőtt megkezdett bajnoki műkorcsolyázó verseny. Annak idején csak a kötelező gyakorlatokat bonyolíthatták le, míg ezúttal a szabadon választott gyakorlatokat bírálta meg a zsűri.

Az urak műkorcsolyázó versenyében hárman mérkőztek a bajnoki aranyéremért: Jaross, akinek a „lefutása” szép és jó volt, teljesen hibátlan figurákat produkált, kitűnő testtartása pedig külön dicséretet érdemel. Egyetlenegyszer követett el egy kis botlást, amit egy jéggöröngy okozott.

Lápossy meglehetősen tömör mutatványokat végzett, jó ugrásai is voltak, de a rendelkezésre álló öt perc alatt kétszer is elesett.

Az 1924-ik évi férfibajnokság így Jaross Pál méltó zsákmánya lett, az ezúttal előízben kiirt női bajnokság azonban már kevésbé megérdemelten jutott Tóth Gitta birtokába. Nem akarjuk lekicsinyelni az újdonsült fiatal bajnoknő érdemeit és nagy szorgalomra valló tudását, de le kell szögeznünk, hogy a bajnokságot tulajdonképpen nem Tóth Gitta nyerte meg, hanem a favorit Nemesné vesztette el.

A mindenképpen nagyobb tudású Nemesné ugyanis szinte példátlan lámpalázzal küzdve állott a starthoz és különösen mutatványai végén olyan szokatlan csúnya hibákat követett el hogy a zsűri kénytelen volt – szótöbbséggel – Tóth Gittát a bajnokság győzteséül kijelenteni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jaross Pál, a férfi műkorcsolyázás győztese Tóth Gitta Magyarország műkorcsolyázó bajnoknője
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98