Dtum
Login with Facebookk
1924 | Január

A Vörös malom

Olyan, mintha tegnaplett volna. A nézőtéren feszült izgalom, évek óta nem volt már ilyen várakozó fojtottság színházi premieren. Végre felmegy a függöny és megkezdődik a Vörös malom. Mintha tegnap lett volna és ma már mégis századik előadását ünnepli Molnár Ferenc legujabb és pályájának leghatalmasabb alkotása: a Vörös malom. Egyuttal legnagyobb sikere a Magyar Színháznak, a színház együttesének. E hatalmas alkotásnak éppen századik előadására érkezett meg ugyanis Amerika egyik legnagyobb színházi ügynökségének távirata, mely a következőket tudatja Molnár Ferenccel:
Malmot Belasco lekötötte, gratulálok, Belasco a rendezőjét és technikai felügyelőjét Budapestre és Bécsbe akarja küldeni, hogy mindkét előadást tanulmányozzák.


Kábelezzen azonnal: meddig marad a darab Budapesten műsoron, és mikor lesz a bécsi premier. Magyar szöveget írassa le az összes rendezői utasításokkal és színpadi berendezésekkel és küldje azonnal ide. Szintugy a darab német változatát is. Karácsonyi üdvözleteket küld: Bartsch


Ennél szebb és pazarabb jubileumi ajándékot alig kaphatott volna magyar szerző és kevés olyan elismerés van, amely ennél méltóbb koronát tenne fel valamely irodalmi alkotás fejére, mert ez nemcsak a dollárok áradatát jelenti, hanem a magyar tehetségek külföldön való elismerését is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98