Dtum
Login with Facebookk
1924 | Szeptember

Az első osztrák proficsapat győzött Újpesten

Szürke vasárnapja volt a futballnak tegnap. Sehol egy fölemelő mozzanat, sehol egy érdekesebb eredmény. Az összes pályákon, „hivatalnok-futballt” játszottak a primadonnák és az egyszerű közlegények, mintha az álamatőrség már nem volna elég jó fejős tehén. Sürgősen el kell választani tehát a profikat az amatőröktől, mert a léleknélküli játék, amint látjuk, ragadós.

Újpesten a bécsi profi klubok közül a Vienna aratott megérdemelt győzelmet a játékerejében hanyatlott UTE-n, amely még egy hónappal ezelőtt Bécsben 2:0-ás vesztes félidő után lelkes játékkal 3:3 arányú eldöntetlent tudott kierőszakolni. A bajnoki mérkőznek a papírformáknak megfelelően folytak le.

Vienna FC – UTE 4:2 (2:1)


UTE Stadion. Bíró: Seniller Gy. A mérkőzést az újpestiek lendületes támadása vezeti be. A sorozatos támadások vagy 10 percen át tartanak, de siker nem mutatkozik. Végre a 12. percben Chrenka centerhalf miatt megítélt tizenegyesből Fogl II. bombalövéssel megszerzi a vezető gólt. Ez azonban nem veszi el a bécsiek kedvét, akik egy rajtaütésszerű támadásból Riba révén percek alatt kiegyenlítenek. 1:1.

Ezután az UTE halfsor gyönge játéka miatt lassanként a Vienna kerül fölénybe és a Fogl-gátnak alapos munkát adnak. A félidő vége felé Fogl II. a 16-oson belül faulttal akasztja meg a bécsiek előretörését és az ezért megadott tizenegyest az ellenfél góllá értékesíti. Az élesen lőtt labdát Klein rávetéssel védte, de az kiesett a kezéből és a résen álló Blum menthetetlenül bevágta. 2:1. Vezetnek a bécsiek.

A mérkőzés második felében negyedórán át az UTE van frontban. A csatárok lövéseit azonban Ostrieck sorra ártalmatlanná teszi. Végre a 14. percben Szidon pontos centerét Argyelán befejeli (2:2) és ezzel újból nyílttá teszi a küzdelmet.

Mindenki magyar győzelmet vár, az újpestiek azonban már „készen vannak”. Fokozatosan visszaesnek és nem tudják megakadályozni, hogy Gsehmeidl újabb gólt ne lőjön, bár Klein jól helyezkedett, de az erős labda kiperdült a kezéből. 3:2. Továbbá bécsi támadások során Höss négyre szaporította a gólok számát és ezzel végleg bebizonyosította a bécsi „profik” győzelmét az újpesti „amatőrök” fölött.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet az UTE-Vienna meccsből A Vienna, az első osztrák proficsapat Budapesten
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98