Dtum
Login with Facebookk
1925 | Január

Megkerült a „szappanná főzött” ember

A hódmezővásárhelyi kórházban találták meg – Rosszakaratú pletykák alapján indult meg a nyomozás

Több tudósítás alapján beszámoltunk arról, hogy Szentesen Dombai Szűcs Sándor félkegyelmű gazdálkodó eltűnésével kapcsolatban egy sereg tanú vallomása alapján a legkomolyabb formában felmerült, hogy Dombai Szűcs Sándort testvére és egyben gondozója, özvegy Borbély Jánosné meggyilkolta, feldarabolta, szappant főzött belőle.


A jelentkező tanuk vallomása nem felelet meg a tényeknek. Borbély Jánosné kamrájának felásása alkalmával talált csontváz darabokról megállapította a vizsgálat, hogy a csontok legalább is egy század óta heverhettek már a földben, tehát semmiképpen nem lehetnek a 18 hónap előtt eltűnt Szűcs Sándor csontjai.


A nyomozóhatóságok két nap óta telefonon keresték meg az összes szomszéd községek és városok hatóságait, kórházait, hogy a legsürgősebben nézzenek utána, nem kezelnek-e vagy nem fordult-e náluk meg egy Dombai Szűcs Sándorhoz hasonló ember és erről azonnal tegyenek jelentést. Erre azután fordulat történt.


Megérkezett Hódmezővásárhely egyik kórházának jelentése, hogy ott kezelnek egy hasonló személyleírású egyént.


A távirati jelentés vétele után két detektív ment azonnal Hódmezővásárhelyre s magukkal vitték Borbély Jánosnét is.


A kiszállás alkalmával megállapítást nyert, hogy a kórházban kezelt beteg öregember azonos Dombai Szűcs Sándorral, aki már 18 hónap óta lakója a kórháznak.


Nagynehezen sikerült belőle kivenni azt, hogy azért szökött meg hazulról, mert félt testvére haragjától, amiért disznóetetés közben, mikor az egyik disznó megharaptadühében agyonvágta a disznót. Hogy mikép került Hódmezővásárhelyre, már nem tudta elmondani. A hódmezővásárhelyi jelentés így teljesen halomra döntötte a terhelő vallomásokat. Miután a rendőrhatóság minden tekintetben tisztázta a készakaratosan terjesztett és a rendőrség előtt is tett vádak alól özvegy Borbély Jánosnét ma már szabadon is bocsájtották.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98