Dtum
Login with Facebookk
1925 | November

Találkozás Tornai Rózsival

Találkozás Tornai Rózsival , aki orvosnőnek készül Párisban és amerikai milliomos férjről ábrándozik

A tőzsdezavarok idejében nagy port ver Budapesten a szőke, pubifrizurás Tornai Rózsi eltűnése, mert a fiatal titkárnőről kiderült, hogy a Faértékesítő kárára milliárdokat játszott el a tőzsdén. Sokáig nem tudták, hogy a nevezetes, eltűnt titkárnő hol tartózkodik, de most a család egyik jóbarátja találkozott vele Párisban.


Az elegáns Rózsi, aki Budapesten milliárdok fölött diszponált és nagyban játszott a bakkasztalnál is, erősen megváltozott. Nem csak nevét változtatta meg, hanem az elegáns hölgyből szerény medika lett. Ismerőseinek elmondotta, hogy tökéletesen megtanult franciául és álnéven különbözeti vizsgát tett a francia középiskola nyolcadik osztályának anyagából, most pedig az orvosegyetemre iratkozik be.


- Nem akarok álnéven orvosi diplomát szerezni – mondotta - és ezért azt szeretném, ha a Faértékesítő visszavonná a följelentést, hogy ne kelljen bujkálni az elfogatási parancs elől. Írtam is családunk ügyvédjének, hogy egyezzen ki a Faértékesítővel, a milliárdokat visszafizetem majd az orvosi keresetből.


Az ismerős megjegyezte, hogy a Faértékesítő aligha fogja kivárni ezt a hosszú terminust, mire Rózsi így felelt:
- Nem is bizonyos, hogy ilyen sokáig kell várni a milliárdokra, hiszen itt Párisban mindig lebzselnek amerikai dollármilliomosok, remélem egyik belémszeret, elvesz feleségül és akkor mi az nekem, hogy Budapesten van egy kis tartozásom? Kifizetem egy röpke mosollyal, Pesten várhatnak tehát nyugodtan.


A Faértékesítő azonban nem nagyon hajlamos a romantikára s nem valószínű, hogy a följelentést visszavonja a szép titkárnő házassága reményében. Egyébként Tornai Rózsi egy kis külvárosi hónaposszobában lakik, diákmódra, s látszik rajta, hogy szerény itthoni pénzküldeményekből él. Az ismerős meg is kérdezte, miképpen lehetséges, hogy akinek kezén milliárdok fordultak meg és tűntek el, most úgy él, mint egy szegény diáklány.


Bűnbánóan felelt erre Rózsi:
- Csak egy kis buta liba voltam, akit a pénz láza elkábított, mindenki azt hitte, hogy tüneményes pénzzseni vagyok, pedig csak beugrottam a tőzsdejárványba s magamnak egy fillért sem tudtam keresni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98