Dtum
Login with Facebookk
1925 | Szeptember

Molnár Ferenc és Fedák Sári válópörében vasárnap éjszaka meghiusult az utolsó békítés

Hétfőn délelőtt Malonyay Béla dr. kir. Törvényszéki bíró tárgyalja azt a keresetet, amelyet Molnár Ferenc író adott be felesége, Fedák Sári ellen. Ez a válópör hónapok óta foglalkoztatja a közvéleményt olyan mértékben, hogy a külföldi lapok és a nagy amerikai ujságok is rengeteg tudósítást közöltek a válópör okairól és előzményeiről. Molnár Ferenc és Fedák Sári négy évvel ezelőtt kötötték meg házasságukat, azonban a házassági közösséget nem sokkal később megszüntették. Azóta állandóan tárgyalás folyik a házastársak között az elválásról, ámde Fedák Sári minden ilyen tárgyalást visszautasított, mígnem végül Molnár Ferenc ügyvédje, Polonyi Dezső útján válókeresetet indított. Fedák Sári Fábián Béla dr. ügyvédet bízta meg képviseletével.


A hétfői tárgyalást megelőzőleg az utolsó időben számos békítési tárgyalás folyt le az író és a művésznő között. Ezek a békítési tárgyalások nem azt célozták ugyan, hogy a válást elkerüljék, hanem éppen annak békés lefolyását óhajtották előmozdítani. Azonban mindezek a tárgyalások sikertelenül végződtek.


Legutóbb a magyar közélet egyik ismert alakja – aki sokáig állott a főváros élén - folytatta ezeket a tárgyalásokat, amelyek azonban szintén nem tudtak megegyezést létrehozni.


Vasárnap reggel a magyar irodalom egyik kitűnősége, - egy kitűnő író és szinpadi szerző – kezdte meg a tárgyalásokat Molnár Ferenc és Fedák Sári között. Fedák Sári ezeken a tárgyalásokon azonban ismét hajthatatlannak bizonyult és kijelentette, hogy a válótárgyalás során azokkal az állításokkal szemben, amelyeket Molnár Ferenc keresetében előad, védekezni fog és ellenbizonyítékkal él. Ilyenformán ezek a tárgyalások, amelyek még vasárnap éjszaka is tartottak, meghiusultak és ennek folytán hétfőn megtartják a tárgyalást a válópörben.


A bírósági tárgyalás, amelyen a Molnár- Fedák válópört tárgyalják, természetesen nem nyilvános és ezen jogi nyelven szólva nem is történik majd más, mint az ugynevezett perfelvétel. A bíró ezután tárgyalási határnapot fog kitűzni, amelyen belül a feleknek vagy helyre kell állítani a házastársi életközösséget, vagy pedig le fogják folytatni a válópört, ami az előzmények után természetszerűleg nem is marad el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Molnár Ferenc Fedák Sári
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98