Dtum
Login with Facebookk
1925 | Szeptember

Magyarország – India teniszmérkőzés

5:3-ra győzött India az országok közti teniszmérkőzésen

A Kehrling, Kirchmayr Lal, Fyzee I félbemaradt mérkőzést, amelyben szombaton már 2:0 szettarányban vezettünk, hatalmas előretöréssel mégis az indusok nyerték.

4:3 volt szombat este az indus – magyar teniszmérkőzés meccsaránya és egy félbeszakadt páros versenyben 6:4. 6:1, 3:4-re vezettünk. Az eldöntetlennek az országok közti mérkőzésen tehát nagyobb valószínűsége volt, mint a kettős pontarányú vereségnek, amint az ma, sajnos, bekövetkezett.

A legtűzőbb napban áll fel Kehrling - Kirchmayr a Lal - Fyzee I párossal szemben és közös megegyezéssel a félbeszakadt 4:3 game-arányú 3. szettet újból kezdik el. Lalé az első szörvice, könyökből hozott elcsúszó labdái megszerzik a vezetést 1 0.

Kehrling leszerválja game-jét és egyenlít 1:1. Óvatos küzdelem következik India állandó game előnye idegesít:2:1, 2:2, 3:2, 3:3, Lat befut és gyönyörű kettős crossvolley-ja 4:3-ra javítja a pontarányt.

Izgalom. A mieink visszaesnek 5:4, ismét a furcsa és sokszor védhetetlen Lat-szörvice következik. 6:4 India javára, szettarány azonban még mindig 2:1 a mi javunkra.

Kirchmayr double faultjával veszi kezdetét a 4. szett. India imponáló módon nyomul előre. Fyzeet képtelenség a hálónál elmellőzni máris 4:0-ra vezet India. Ráadásul Kehrling megbízható szörvice is kihagy 0:5 Lel lacoste-i drive-jei sorra célt érnek, a mieink ugyan szereznek egy game-t: a szett elveszett és India 6:1 arányban t 2:2-re javítja a szettek relációját. „Szettarány 2:2, következik a döntő szett.”

Óriási izgalom a roskadásig megtelt tribünökön. Fyzee indus nyelven még pár szót odamond partnerének és halálos csöndben kezdetét veszi az 5. és egyúttal döntő szett. Kehrling lövésszerű szörvice ment 1:0!

Lal megy a hálóhoz és képtelenség ott áthozni labdát, ahol ez az ördöngös gumiember áll, fut, ugrik és vagdalkozik. 1:1! A remény halvány fénysugara villan fel: Kirchmayrnak 3 labdája precízen bevágódik: 2:1, megvan a vezetés.

De máris visszaáll a pontarány, amikor a hindu együttes kockázatos játékhoz folyamodik: minden labdára berohan és - hallatlan sikerrel: 2:2! Kehrlingék láthatóan visszaesnek, Kirchmayr sorra hibázza el a legtisztább helyzeteket, partnerére is ráragad az idegesség, két gyönyörű ritőrnje hajszálnyira outra vágódik, India előre tőr 3:2!

Lal eredményes szörvice és remek két smash-e 4:2-re javítja az indus pontarányt - vége. A magyar együttes teljesen „kész”. Lal az egyetlen, aki még bírja szusszal, egy pillanatra sem áll meg villámgyors mozgásában, mintha a meccs első game-jét látszaná. Kehrling love game-t szervál, de már hasztalan. Teljesen elfullad, fáradtan, erőtlenül mozog, de a pontarányt még is megjavítja 4:3.

Öldöklő küzdelem, mind a négyen a hálónál állnak, villámgyors crosslabdák, mind volley-ban fogva, követik egymást, Lal is már idegessé válik és gamet veszt 4:4. „Tempó. Kehrling” biztat tribün. Lal ravaszul mosolyog és ismét partnerével értekezik pár pillanatig hindusul.

A megbeszélés eredménye: lob-játék. Mindketten a magas lövöldözéssel kergetik vissza a magyar páros, amelynek nem mindig sikerül azokat elérni vagy volleyzni: 5:4.

Kehrling kapkod már lélegzet után, Kirchmayr bosszantó rosszul helyezkedik, Lal a győzelem biztos reményében gúnyos fölénnyel meg a hálóhoz, egy védhetetlen smash és India 6:4-re győz. A mérkőzés eredménye pedig 5:3 a vendégek javára az országok közötti mérkőzésen.

India teniszcsapata még vasárnap délután elutazott Budapestről – haza.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98