Dtum
Login with Facebookk
1925 | Szeptember

Magyarország – India teniszmérkőzés

5:3-ra győzött India az országok közti teniszmérkőzésen

A Kehrling, Kirchmayr Lal, Fyzee I félbemaradt mérkőzést, amelyben szombaton már 2:0 szettarányban vezettünk, hatalmas előretöréssel mégis az indusok nyerték.

4:3 volt szombat este az indus – magyar teniszmérkőzés meccsaránya és egy félbeszakadt páros versenyben 6:4. 6:1, 3:4-re vezettünk. Az eldöntetlennek az országok közti mérkőzésen tehát nagyobb valószínűsége volt, mint a kettős pontarányú vereségnek, amint az ma, sajnos, bekövetkezett.

A legtűzőbb napban áll fel Kehrling - Kirchmayr a Lal - Fyzee I párossal szemben és közös megegyezéssel a félbeszakadt 4:3 game-arányú 3. szettet újból kezdik el. Lalé az első szörvice, könyökből hozott elcsúszó labdái megszerzik a vezetést 1 0.

Kehrling leszerválja game-jét és egyenlít 1:1. Óvatos küzdelem következik India állandó game előnye idegesít:2:1, 2:2, 3:2, 3:3, Lat befut és gyönyörű kettős crossvolley-ja 4:3-ra javítja a pontarányt.

Izgalom. A mieink visszaesnek 5:4, ismét a furcsa és sokszor védhetetlen Lat-szörvice következik. 6:4 India javára, szettarány azonban még mindig 2:1 a mi javunkra.

Kirchmayr double faultjával veszi kezdetét a 4. szett. India imponáló módon nyomul előre. Fyzeet képtelenség a hálónál elmellőzni máris 4:0-ra vezet India. Ráadásul Kehrling megbízható szörvice is kihagy 0:5 Lel lacoste-i drive-jei sorra célt érnek, a mieink ugyan szereznek egy game-t: a szett elveszett és India 6:1 arányban t 2:2-re javítja a szettek relációját. „Szettarány 2:2, következik a döntő szett.”

Óriási izgalom a roskadásig megtelt tribünökön. Fyzee indus nyelven még pár szót odamond partnerének és halálos csöndben kezdetét veszi az 5. és egyúttal döntő szett. Kehrling lövésszerű szörvice ment 1:0!

Lal megy a hálóhoz és képtelenség ott áthozni labdát, ahol ez az ördöngös gumiember áll, fut, ugrik és vagdalkozik. 1:1! A remény halvány fénysugara villan fel: Kirchmayrnak 3 labdája precízen bevágódik: 2:1, megvan a vezetés.

De máris visszaáll a pontarány, amikor a hindu együttes kockázatos játékhoz folyamodik: minden labdára berohan és - hallatlan sikerrel: 2:2! Kehrlingék láthatóan visszaesnek, Kirchmayr sorra hibázza el a legtisztább helyzeteket, partnerére is ráragad az idegesség, két gyönyörű ritőrnje hajszálnyira outra vágódik, India előre tőr 3:2!

Lal eredményes szörvice és remek két smash-e 4:2-re javítja az indus pontarányt - vége. A magyar együttes teljesen „kész”. Lal az egyetlen, aki még bírja szusszal, egy pillanatra sem áll meg villámgyors mozgásában, mintha a meccs első game-jét látszaná. Kehrling love game-t szervál, de már hasztalan. Teljesen elfullad, fáradtan, erőtlenül mozog, de a pontarányt még is megjavítja 4:3.

Öldöklő küzdelem, mind a négyen a hálónál állnak, villámgyors crosslabdák, mind volley-ban fogva, követik egymást, Lal is már idegessé válik és gamet veszt 4:4. „Tempó. Kehrling” biztat tribün. Lal ravaszul mosolyog és ismét partnerével értekezik pár pillanatig hindusul.

A megbeszélés eredménye: lob-játék. Mindketten a magas lövöldözéssel kergetik vissza a magyar páros, amelynek nem mindig sikerül azokat elérni vagy volleyzni: 5:4.

Kehrling kapkod már lélegzet után, Kirchmayr bosszantó rosszul helyezkedik, Lal a győzelem biztos reményében gúnyos fölénnyel meg a hálóhoz, egy védhetetlen smash és India 6:4-re győz. A mérkőzés eredménye pedig 5:3 a vendégek javára az országok közötti mérkőzésen.

India teniszcsapata még vasárnap délután elutazott Budapestről – haza.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A san-remoi békeértekezlet A san-remoi békeértekezlet
A san-remoi békeértekezlet lassankint mégis összeül. Egy távirat azt...
Herzl Herzl
Ezt a könyvet egy rajongó írta a cionista vezérről, akit a...
Apponyi Albert vasárnap délután három órán át tárgyalt Teleki Pállal Apponyi Albert vasárnap délután három órán át tárgyalt Teleki...
Politikai körökben érdeklődéssel várták Apponyi Albert grófnak mára...
Kanada nyerte a jéghokki világbajnokságot Kanada nyerte a jéghokki világbajnokságot
A jégkorong-világbajnokságot Kanada csapata nyerte, amely többszöri...
Botha harczai. Sheeper vezér elfpgása Botha harczai. Sheeper vezér elfpgása
Botha, a boerok fővezére 2000 emberrel tört be Natal angol gyarmatba...
Stalin Stalin
Meghalt-e Stalin, vagy él-e még? Ki tudna erre választ adni? Lenin...
Egy nagynémet képviselő a Habsburgokról Egy nagynémet képviselő a Habsburgokról
Stein Ferencz osztrák képviselő, az alldeutschok egyik vezető alakja,...
Bubifrizura miatt veszett össze és söröskorsót vágott a férje fejéhez Bubifrizura miatt veszett össze és söröskorsót vágott a férje...
Vasárnap délelőtt Pestszentlőrincen, az Agorasztó-utca 16. számu...
Érdekes sorsjáték Érdekes sorsjáték
A „Heraldo de Madrid” nemsokára nyilvános gyüjtést fog...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98