Dtum
Login with Facebookk
1926 | Február

Anyagbeszerző Központ

Mióta a kormány által tervezett Központi Anyagbeszerző Hivatal felállításának terve kipattant, azóta az ipari és kereskedelmi érdekeltségek egymásután emelik fel tiltakozó szavukat a kormány ezen szándéka ellen.

Ezen kérdéssel szövetségünk f. évi március hó 22-én megtartott rendes évi tisztújító közgyűlése is foglalkozott s Markó Elek tagtársunk egy határozati javaslatot nyujtott be, amelyben kimondja a közgyűlés, hogy tiltakozik az Országos Takarékossági Bizottság által javaslatba hozott Központi Anyagbeszerző Hivatal felállítása ellen és utasítja az elnökséget, hogy e határozatot indokolt beadványban juttassa a pénzügyi kormány tudomására.

Markó Elek a határozati javaslat megindokolásában a jelenvolt tagok zajos helyeslése közben rámutatott arra, hogy amikor az iparosságot úgysem tudják munkával ellátni, igen rövidlátó politika volna még az egyedüli munkaalkalomtól, a közmunkáktól is elütni őket.

Az anyagbeszerző hivatal többezer iparos és kereskedő létét fenyegeti, mert felállítása esetén csak néhány nagytőkés lesz abban a helyzetben, hogy ajánlatot tegyen. Ez az állapot egyben lehetővé fogja tenni néhány ember összejátszását és így nemhogy olcsóbban, de jóval drágábban fogja az állam szükségleteit beszerezni.

És tiltakozik továbbá az ellen, hogy amikor a kormány pénzhiány miatt kénytelen régi hivatalokat és iskolákat megszüntetni, a tisztviselők ezreit elbocsájtani, ugyanakkor új hivatalt és állásokat kreáljon.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98