Dtum
Login with Facebookk
1926 | Január

Durand Zsuzsi nyerte az országos női tőrvívó versenyt

Hármas holtverseny az első helyen. – Második Tary Gizella. – Harmadik Orbán Böske. – Tizennyolc induló. – A fiatal hölgyvívók pompás fejlődése.

Vasárnap délután a fővárosi Vigadó kistermében rendezte a Vívó Szövetség az idei országos női tőrvívóversenyt. A termet majdnem zsúfolásig megtöltötte az érdeklődő közönség, amely nagy izgalmak közepette drukkolt kiválasztottjának. A közönség soraiban vívó- és sportéletünk számos előkelősége jelent meg, élén Pallavicini György őrgróffal, a Vívószövetség elnökével.

Az elő- és középmérkőzések levívása után a tizennyolc induló közül hat versenyző jutott a döntőbe, akik elkeseredett küzdelmet vívtak a győzelemért. A küzdelem hevességét misem bizonyítja jobban, minthogy az első helyre négy-négy győzelemmel és egy-egy vereséggel holtversenybe jutott Durand Zsuzsi, Tary Gizella és Orbán Böske.

A helyezésért vívott új küzdelem Durand Zsuzsi, a Magyar Női Vívó Club tagja aratott győzelmet, megnyerve mind a két ellenfelét. Durand Zsuzsi tavaly óta óriási fejlődésen ment keresztül. Győzelmét főképpen szép akcióinak, jó tempóérzékének és okos vívásának köszönhette.

A második helyezett Tary Gizellát (Spárta AC), aki versenyeredményei alapján a győzelem legjogosabb aspiránsa volt, ezúttal tökéletesen elhagyta a szerencse. És ehhez még hozzájárult az, hogy akcióból hiányzott az az energia, amely az eredményes vívásnak egyik alapfeltétele. Viszont egy-két egyszerű, de tökéletes akciója, így különösen ideális tempóban keresztülvitt dekaze szúrása mutatták a nagy vívót s azt, hogy ma még ő a legképzettebb magyar hölgyvívó.

A döntőmérkőzések sorrendje és tusaránya ez:
Tary-Wollemanné 4:0, Orbán-Durand 4:3, Engel-Herman 4:2, Durand-Tary 4:3, Orbán-Wollemanné 4:1, Orbán-Herman 4:1 Durand-Engel 4:1, Tary-Orbán 4:2, Engel-Wollemanné 4:1, Durand-Herman 1:2, Tary-Engel 4:3, Wollemanné-Herman 4:1, Orbán-Engel 4:1, Tary-Herman 4:2, Durand-Wollemanné 4:1

Holtverseny az 1., 2. és 3-ik helyre:
Tary-Orbán 4:3, Durand-Orbán 4:1, Durand-Tary 4:1.

A verseny helyezési sorrendje
:
1. Durand Zsuzsi (MNVC) 4 gy. 2. Tary Gizella (Spárta AC) 4 gy. 3. Orbán Böske (MNVC) 4 gy. 4. Engel Edig (MNVC) 2 gy. 5. Wollemann Istvánné (MNVC) 1 gy. 6. Hermann Ilonka (HTVE) győzelem nélkül.

Az öttagú versenybíróságban Berti László, Werkner Lajos és Rády József elnökletével vívósportunk számos kitűnősége vett részt. A verseny befejezésével Pallavicini őrgróf, az MVSZ illusztris elnöke, lelkesítő beszéd keretében osztotta ki a helyezetteknek a Vívó Szövetség érmeit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98