Dtum
Login with Facebookk
1926 | Június

Miért maradt el ismét Karsavinának, a világhirű orosz ballettáncosnőnek budapesti estélye?

Tamara Karsavinának határozottan pechje van a budapesti vendégjátékaival. Egy esztendővel ezelőtt a Vígszínházzal volt némi botránya. Annakidején ugyanis összekülönbözött a zenekarral, amely sehogysem tudta úgy kísérni a táncokat, mint ahogyan kellett volna. Karsavina hangos szóváltás után otthagyta a színházat, mérgesen vonatra ült és elutazott.

 

Azóta másodszor is hirdette a Vígszínház Karsavina táncestélyét, de a cári ballet volt primaballerinája kijelentette, hogy csak akkor hajlandó ismét eljönni a Vígszínházba, ha az Operaház zenekarát adják melléje kísérőül, illetőleg, egy operai zenészekből alakított zenekart szerződtetnek.

 

A Vígszinház igazgatósága nem teljesítette ezt a kérést, Karsavina pedig lemondta a vendégjátékot. Nemrégiben ismét feltűntek a Karsavina vendégjátékokat jelző plakátok. Ezúttal a Városi Színház hirdette az orosz művésznőt, akinek partnerével, Wladimiroffal, december huszadikán kellett volna Budapestre jönnie.

 

A Városi Színház igazgatósága azonban húzódozott az ügytől a legutolsó napig. Vonakodott megjelölni a vendégszereplés pontos dátumát. E helyett leszerződtettek egy hangját vesztett orosz nagyságot, akiről köztudomású, hogy nem tud telt házat csinálni. Karsavina viszont megunta az örökös várakozást és a sok levelezést s megírta impresszáriójának, hogy nem jön többé Budapestre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98