Dtum
Login with Facebookk
1926 | November

Fischer Tibor, a nehézsulyu birkózás egykori világbajnoka percekig kérlelt egy krakélert a villamoson, hogy ne sértegesse

Fischer Tibor, a nehézsulyu birkózás egykori világbajnoka percekig kérlelt egy krakélert a villamoson, hogy ne sértegesse, végül azonban kénytelen volt a fiatalembert mégis megverni, mert nem hagyta abba a sértegetést


Fischer Tibor budapesti épitési vállalkozó, aki tiz esztendő óta Magyarország nehézsulyu birkózóbajnoka s aki 1911-ben világbajnok, majd 1912-ben Európa nehézsulyu birkózóbajnoka volt, vasárnap reggel a Népszinház-utca és a Körút sarkán egy 6-os jelzésü villamosra fölszállóban észrevette, hogy egy fiatalember afölött való dühében, hogy a hatalmas termetü mérnököt a fölszállásban megelőzni nem tudta, hátulról boxolni kezdi őt. Fischer, akinek életében még senkivel afférje nem volt, mert hatalmas ereje tudatában mindig kitért még a legkisebb szóváltás elől is, kedélyesen odaszólt a fiatalembernek:
- Uram, engem ne boxoljon, mert ahhoz én jobban értek.
A fiatalember erre igy szólt Fischerhez:
- Ne legyen olyan finnyás, maga büdös zsidó.


Fishcer egyre kérte a fiatalembert, hogy őt ne sértegesse, mert ő rendkivül erős ember és nem szeretne az erejével visszaélni. A fiatalember azonban Fischer magatartását félremagyarázva, most már vérszemet kapott és mindig hangosabban és durvábban sértegette a volt világbajnokot, aki valósággal kétségbeesve könyörgött neki, hogy ne ingerelje és ne inzultálja őt, mert a végén megjárja.

 

Végül is Fischer önuralmát vesztve, arculütötte sértegetőjét, aki erre anélkül, hogy csak kisérletet is tett volna az ütés visszaadására, azt követelte Fischertől, hogy azonnal szálljon le a villamosról, majd lent elintézik az ügyet. Fischer le is szállt, azonban legnagyobb meglepetésére a sértegető fiatalember továbbra is a kocsiban maradt, majd a továbbinduló villamosról visszakiabűlt az ámuló Fischernek, hogy csak merjen visszamenni a villamosra, összetöri minden csontját.


Fischer erre utánaszaladt a villamosnak és most már a nyakánál fogva szállitotta le a publikum élénk helyeslése közben a sértegető fiatalembert, aki rendőrért kezdett kiáltozni s a sértegetések helyett most már fenyegetődzni kezdett. Az elősiető rendőrszem az utcai botrány szereplőit, amelynek nagyszámu közönsége ugyszolván egyhangulag jelentkezett Fischer mellett tanunak, leigazoltatta. Az ügynek a VIII. kerületi kapitányságon lesz folytatása.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98