Dtum
Login with Facebookk
1926 | November

Két fiatalember halálos párbaja a Rózsa uccában

Barátok harca egy leányért.

Vasárnap délelőtt a Rózsa ucca járókelői két fiatalember hangos vitájára lettek figyelmesek. A következő pillanatban a két fiatalember egymásra rohant és viaskodni kezdett. A verekedés csak néhány percig tartott, mert az egyik hirtelen hangos sikollyal összeesett. Zuhanáskor egy nagy kés hullott a földre. Mentők jöttek, akik megállapították, hogy a fiatalembert sulyos hasszurás érte, mire beszállították a Rókus-kórházba. Közben rendőr is került elő, akinek sikerült a véres verekedés történetét tisztáznia.


Szabó Béla magántisztviselő és Kapitány Béla cipőfelsőrészkészítő kik azelőtt jóbarátok voltak, már hetek óta ellenséges viszonyban állottak egymással. A két fiatalember korábban megismerkedett egy lánnyal, akibe mindketten szerelmesek lettek. A lány szerelmének elnyeréséért a fiatalemberek ádáz harcot vivtak egymással. A küzdelemből Szabó Béla került ki győztesen, aki egy héttel ezelőtt el is jegyezte a lányt.


Vasárnap délelőtta két rivális találkozott a Rózsa uccában. A fiatalemberek között heves vita támadt, mely csakhamar tettlegességig fajult el. Pofonok, ökölcsapások hangzottak. Százakra menő tömeg nézte a két fiatalember izgalmas párbaját. A harcban már-már Szabó látszott erősebbnek, mikor Kapitány Béla hirtelen a zsebébe nyult, előrántotta hatalmas bőrvágókését és azt teljes erővel Szabó hasába szurta. A szerencsétlen fiatalember hangos sikollyal, eszméletlenül esett össze.


Kapitányt a rendőr mentette meg a tömeg haragjából és előállította a főkapitányságra. Szabó Béla felépüléséhez, akit a mentők életveszélyes sérülésével haldokolva szállítottak a Rókus-kórházba, semmi remény nincsen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98