Dtum
Login with Facebookk
1926 | Október

Házasságtörés vétsége cimén felesége megbüntetését kéri a biróságtól egy budapesti vendéglős

A budapesti büntetőjárásbiróságnál dr. Czukor József büntetőbiró olyan bünügy tárgyalását tüzte ki, amely a kriminális joggyakorlatban alig fordult még elő. A följelentést egy fővárosi vendéglős adta be a tulajdon felesége ellen, akit házasságtörés vétségével vádolt.


A büntetőtörvénykönyv 246. paragrafusa ugyanis kimondja azt, hogy az a házastárs, aki a házasság időtartama alatt házasságtörést követ el, három hónapig terjedhető fogházbüntetéssel sujtható, és a biróság kimondhatja az itéletben még azt is, hogy a házasságtörő fél sohasem köthet házasságot azzal, akivel törvényes házastársát megcsalta. A büntetőjárásbiróság előtt most megtartott tárgyalásra pontosan megjelent a panaszos fél és elkesergte, hogy a felesége egy rendőrrel csalta meg.


- Nemcsak én láttam a házasságtörést a magam két szemével – mondotta a férj -, hanem az a két tanú is, akinek a társaságában tettenértem az asszonyt meg a rendőrt.


Dr. Kemény Győző ügyészségi megbizott a bünügyi eljárás fölfüggesztését inditványozta azután, mert kiderült, hogy a vendéglős meginditotta ugyan a felesége ellen házasságtörés cimén a válópört, azonban ez még mindig folyamatban van. A büntetőtörvény szerint pedig csak akkor lehet megállapitani a szóbanforgó vétséget, ha a biróság jogerősen kimondotta a válást házasságtörés cimén. A büntetőjárásbiró ezen inditvány alapján a bünügyi eljárást a válópör befejezéséig fölfüggesztette.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98