Dtum
Login with Facebookk
1927 | Április

Nagy az érdeklődés a Budapesti Nemzetközi Vásár iránt

A Budapesti Nemzetközi Vásár iránt nagy érdeklődés mutatkozik Olaszországban, Jugoszláviában és a magyar gazdasági körökben. A budapesti árumintavásárok gazdasági jelentőségét a külföld, főként pedig a tőlünk délkeletre eső szomszédos országok kereskedő- és iparos körei már évek óta fölismerték.

Évről-évre növekvő számban keresik föl ezen országokból a Budapesti Nemzetközi Vásárt, ez idén pedig már arról is jött hir, hogy május első napjaiban az olasz kamarák is rendeznek csoportos utazást Budapestre, hogy érintkezésbe lépjenek a magyar ipari körökkel.

A jugoszláv gazdasági érdekképviseletek is hasonló kirándulásokra készülnek, ugy, hogy ma már érthető, ha a magyar gazdasági csoportok is fokozott mértékben keresik a kapcsolatot az ország ezen egyik legnagyobb jelentőségü propagativ eseményével.

Az április 30-án megnyiló vásárral kapcsolatban ez idén más, több magyar gazdasági és társadalmi esemény is várható. Igy az Omke május 1-én tartja meg idei körgyűlését, ami Budapestre hozza a vidéki kereskedők százait.

A városok kongresszusa május 2-án és 3-án fog dr. Sipőcz Jenő polgármester elnöklete alatt tanácskozni, e kongresszusra a magyar vidék több mint 50 legnagyobb városának polgármestere érkezik, hogy megtekintse a vásáron fölvonuló magyar ipar termelését is.

Jelentős eseménynek igérkezik továbbá a gyógyszerészek országos kongresszusa is, amely 8 napig fog Budapesten ülésezni a vásár tartama alatt. E kongresszus különösen a kozmetikai, pipere- és illatszeripar vásári csoportjára lesz jelentős.

A vásár keretében országos kongresszust tartanak még az agyag-, üveg- és porcellánipari és kereskedelmi szakmák, az Ecetgyárosok Országos Egyesülete és az Asztalosok Ipartestületei.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sipőcz Jenő, Budapest polgármestere Az Ocean rt. pavillonja a vásáron
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98