Dtum
Login with Facebookk
1927 | Február

Kik azok a Talboték?

London, február 25. 

A Talbot-villamossági centrálé ügyében folytatott tárgyalásokat nemcsak Budapesten folytatták le nagy titokban, de az érdekeltek Londonban is megtagadnak minden fölvilágositást. A magyar sajtó állandóan egy bizonyos Tolbot-csoportról ir. Ilyen nem létezik. 

Sir Gerard Francis Talbot, aki valamikor Athénben volt tengerészeti attasé, a Power And Traction Finance Company Limited nevében és megbizásából folytatja a magyarországi villamossági centrálé ügyében a tárgyalásokat. A Power and Traction Finance Company Limited egy magántársaság, amely 1922 április 20-án létesült. Irodája Londonban a Kingsway, Queens Houseban van. 

Alaptőkéje 250.000 font, Pybus, Percy John, a társaság elnöke, az English Electric Co. Ltd.-nek ügyvezető igazgatója, mint ahogy az egész társaság az English Electric Co. Ltd. érdekkörébe tartozik. 

A társaság az elmult évben a Power and Traction Finance Co. Ltd.-del (Poland) céggel külön lengyel, majd a Power and Traction Finance Co. (Sudan) Ltd.-del Afrikában létesitett villamossági vállalatot. 

Sir Gerard Talbot nem tagja az igazgatóságnak és minden bizonnyal régi katonai állására való tekintettel bizták meg őt a tárgyalások vezetésével. Ő a társaság titkára, P. Horsfall társaságában vezeti a megbeszéléseket. 

A Reggel munkatársa látogatást tett a Power and Traction Finance Co. Ltd. londoni irodájában, ahol érdeklődésünkre azt válaszolták, hogy amig P. Horsfall vissza nem érkezik Budapestről, addig az ügyről semmiféle fölvilágositást nem adhatnak. 

Ugyanakkor sikerült azonban a Board of Trade, az angol kereskedelemügyi miniszterium, a Trade Facilities Advising Commiteejének egyik vezetőjétől fölvilágositást kapni a titokzatos „Talbot”-Centrale ügyében.

Módunkban áll megerősiteni azokat a hireket – közölték velünk ezen a hivatalos helyen – hogy az angol kormány a Trade Facilities alapján 1,250.000 fontos kölcsönt hajlandó nyujtani a Magyarországi Villamossági Centrálénak alapitására, ha a magyar kormány megadja azokat a koncessziókat, amelyeket a Power and Traction Finance Co. Ltd. kért. 

Az angolok egyben értenek egyet a magyar közvéleménnyel, hogy a centrálét a legnagyobb fogyasztásu Budapest mellett s a Duna mentén épitsék föl. A tárgyalások még nem fejeződtek be és jelenleg még bizonytalan a helyzet.
K. T.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Egy repülő szerkesztőség „valahol Ukrajnában” Egy repülő szerkesztőség „valahol Ukrajnában”
Szuronyos puska és szárnya páncélsisak rajza díszíti a honvédek...
Sütemény háboru, amely miatt zsarolásért kilenc pékmester ellen tett följelentést egy Szondy- utcai füszerkereskedő Sütemény háboru, amely miatt zsarolásért kilenc pékmester ellen tett...
Vasárnap érdekes sütemény-ügy került a rendőrség elé. Az ügy, amely...
A francia és angol miniszterelnök meg van elégedve a genfi eredményekke A francia és angol miniszterelnök meg van elégedve a genfi...
Herrot és MacDonafd 9 óra 32 perckor Párisba érkezett. Herriot...
Erdélyi nyaralás Erdélyi nyaralás
Aki Erdélybe utazik, két vonat között választhat. Este személyvonaton...
Középázsiai orosz tartományok Középázsiai orosz tartományok
Középázsiai orosz tartományok és hűbéres országok küldöttei a...
A pénzügyigazgatóság 70.000 zsidóvagyon-bejelentést terjesztett fel a pénzügyminisztériumhoz A pénzügyigazgatóság 70.000 zsidóvagyon-bejelentést terjesztett fel a...
Érdekes jelentés készült a főváros pénzügyi közigazgatásának elmúlt...
Ausztria miatt olcsóbbodik a gabona Ausztria miatt olcsóbbodik a gabona
Hiteles számadatok szerint a tavalyi termésből exportálható készletek...
Munkához látott a Gömbös-kormány Munkához látott a Gömbös-kormány
A Gömbös-kormány tagjai vasárnap délelőtt már megjelentek...
Elfogtak két veszedelmes kommunistát Elfogtak két veszedelmes kommunistát
Az államügyészség még a mult esztendőben elfogatóparancsot adott ki...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98