Dtum
Login with Facebookk
1927 | Július

Bárány István századik győzelmét rekordidővel érte el

A magdeburgi Heltzelt vasárnap a féllábú Halassy erősen megszorította – Incidens a MAC-versenyén.

– Bárány!... Bárány!... zúgott a császárfürdői úszóstadion zsúfolt tribünjén, amikor a 100 méteres főversenyben az egri úszófenomén, Bárány István az első 50 méter után egyszerre fordult Németország leggyorsabb úszójával, Heitmannal, aki – bár a népszerű „Pista” alig negyedórával megelőzően egy stafétában erős 50 métert ment – vereséget szenvedett, mert Bárány minden különösebb megerőltetés nélkül beállította országos rekordját és ezzel élete századik győzelmét vívta ki.

Báránynak sorra gratuláltak a rajongói. Köztük volt egy 3 éves kis leányka is, aki nemzeti színű szalaggal díszített virágcsokrot nyújtott át neki.

A „magdeburgi oroszlánok” közül egyébként Neitzel, Európa legjobb középtávúszója győzött a 400-on, de közvetlen mögötte végzett a csonkalábú Halassy. A 4x100 méteres staféta szintén a németek zsákmánya lett, de már a vízipólóban újból meg kellett hajolniok a magyar tudás előtt.

A hölgygárdából Sipos Manci emelkedett ki, aki új országos rekorddal győzött. A MAC kitűnően rendezett viadala, sajnos, kellemetlen incidenssel ért véget. A szimpatikus magdeburgiak, akik a viadal után rögtön elutaznak, köszönetet mondtak a szíves vendéglátásért, de egyúttal nehéztelésüknek is kifejezést adtak, mert Bárány István állítólag súlyosan sértő kifejezéssel illette őket és ezért nem kaptak tőle elégtételt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Bárány István Sipos Manci
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98