Dtum
Login with Facebookk
1928 | Augusztus

A magyar-ausztráliai teniszmérkőzés 3:3 arányban végződött

Takács megverte Cummingset, a briliáns Kehrling Moont, de a párosmérkőzést Ausztrália nyerte.

Vasárnap délután a margitszigeti centercourton előkelő közönség gyűlt össze, hogy tanúja legyen az Ausztrália – Magyarország miting befejező mérkőzéseinek. Ausztráliában tudvalevően már régóta kiforrott teniszkultúra virágzik, amint ennek már két évtizeddel ezelőtt bizonyosságát adta Wilding, aki feledhetetlen szép játékával meghódította a magyar sportközönséget.

A most itt szereplő két fiatal ausztráliai játékos, Cummings és Monn stílusán, ütésein meglátszik ez a régi teniszkultúra, még ha egyénileg akadnak hazájuknak nálunknál kiválóbbak is. Legutóbbi wimbledoni szereplésük alapján sportkörökben általában bizonyosra vették a magyar vereséget.

Hogy ez nem következett be, sőt egy kicsit több szerencsével, a mi javunkra is billenhetett volna, újabb dokumentuma teniszsportunk fejlődésének és játékosainak egyéni kiválóságának. A mérkőzések szép, élvezetes sportot nyújtottak. Elsősorban Takács Imre briliáns játékáról kell megemlékezni.

Takács folyton fejlődik, állandóan tanul, újabb meg újabb ütésekkel variálja stílusát. Vasárnap különben is kitűnő napja volt. Ellenfele, Cummings, aki pedig tegnap löfszetet is nyert Kehrlingtől, ma némiképpen indiszponálva volt ugyan, de ez nem kisebbit Takács érdemét, az első szetben alig hibázva egy-két labdát, 6:1-re valósággal lelépte. A második szetben is már 4:0-ra vezet Takács, amidőn Cummings rosszullétére hivatkozva föladja a mérkőzést.

Ezután Kehrling áll ki Moon ellen és a magyar fölény itt is kidomborodik. Kehrling már 5:0-ra vezet az első szetben, amikor Moon kissé erősítik. A magyar bajnok nem tartja fontosnak a gyorsnyerést, de 6:4 arányban mégis az övé az első szet. Moon szemmel láthatóan megtörik és a második szettet szép volley-csata után ugyancsak kénytelen a kiváló magyar bajnok magasabb klasszisának átengedni. Ausztrália ellen 3:2 vezetünk!

Kezdődik a páros mérkőzés. Kehrling ezúttal Kirchmayerrel állt ki Cummings és Moon ellen. Újra megállapíthatjuk, hogy Tilden méltán sorozza Kehrlinget a világ legjobb páros játékosai közé.

Kápráztató, művészi minden akciója, messze kimagaslik az összes játékosok közül. Nemcsak híres támadó amerikai szervize, lecsapásai voltak kitűnőek, hanem védekező ütései is, amelyeket gyakran sikerült a háta mögé adott rég elveszettnek vélt labdákat a mezőnybe újból visszahúzni.

Kirchmayer eleinte rettenetesen bizonytalan volt, meglátszott rajta a versenytréning hiánya. Így időbe telt, amíg a gyors labdamenethez hozzászokott, de azután szebbnél szebb ütéseket produkált. Valóban kár, hogy nem folytat komolyabb tréninget, mert ezen múlott, hogy a mérkőzést nem nyertük meg.

Az első szettet az ausztráliaiak 6:4 arányban nyerik, sőt a másodikban is 4:1, majd 5:1-re vezetnek, sőt meccslabdájuk is van, amidőn Kehrling sorozatosan üti pompásan helyezett, pointszerű volley-ütéseit és hosszas küzdelem után a második szet 9:7 arányban a magyarok zsákmánya lett.

A harmadik szetben az ausztráliaiak már 5:3-ra vezetnek, de Kehrling bravúros szervizével és gyors belépéseivel 5:5-re javít, sőt a magyar pár megszerzi a vezetést is. Csak két labda kellene a győzelemhez! De következik a peches széria. Kirchmayer ismételten hibáz és a 9:7 arányban nyert harmadik szettet a páros meccset az ausztráliaiak nyerték.

Így a végeredmény 3:3 arányban eldöntetlen, ami nagyon szépnek mondható. Itt említjük meg, hogy mérkőzés közben sürgöny érkezett, amely szerint az ausztráliai hölgyek augusztus 15, 16 és 17-én játszanak Budapesten.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98