Dtum
Login with Facebookk
1928 | Június

Vízipóló: FTC – III. kerületi TVE 3:2 (0:2)

A III. kerületiek csapata az első félidőben döntő fölényben volt, azt azonban csak két gól erejéig tudta kihasználni, úgy, hogy amikor az FTC szünet után az első gólt dobta, teljesen megzavarodott a Vívók védelme amit ügyesen használt ki a rutinozott FTC, úgy, hogy a két gól hátrányt nemcsak behozta, hanem az utolsó másodpercekben a győzelmet is megszerezte.

Az FTC bravúrja föltétlenül elismerést érdemel, mert más csapat két gól hátránnyal aligha küzdött volna olyan lelkes elszántsággal, mint a zöld-fehérek, akiket a második félidőben, mintha kicserélték volna, Mert az első hét percben, Nagy Barna kivételével, az FTC egyik embere, még Keserű II. sem elégített ki.

A zöld-fehérek két hátvédje csak a kíméletlenség határain, mozgó kemény játékkal tudta megakasztani a III. kerületiek veszélyes támadásait, máskülönben olyan gólelőnyt szerez az óbudai együttes, amit az FTC a második félidőben már aligha tudott volna behozni.

A III. kerületi TVE csapatában ismét a gyors-és jó technikájú Czele volt a legjobb, de Sárkány, Susztrovits és Barta is kielégített. Annál kevésbé Róbert, aki egy biztos góltól fosztotta meg csapatát. Barta a gólokért nem okolható.

Eleinte mind a két csapat ideges. Czele labdáját Nagy, Vékonyát Barta védi, míg Wenk a kapu fölé, majd mellé plasszíroz. Czele Róbertet szökteti, de Nagy Barta menti Czele labdáját, azonban csak korner árán.

Szubota durva belemenését az FTC-hátvéd kiállításával torolja meg a bíró és a szabaddobás Czele révén a III. kerületiek vezető gólját eredményezi. Utána Keserű II.-őt és Róbertet küldi ki pihenni a bíró, de nem sokáig üdülhetnek, mert Mersitz nehéz helyzetből újabb gólt dob.

Szünet után azonnal az FTC kerül frontba, Keserű II. labdáját azonban Barta védi, Vértesi labdája pedig a kapufára pattan. Az FTC egyre veszélyesebb, egyik akcióját szabálytalanul akasztja meg Susztrovics, akit a bíró kiállít, a négyméterest pedig Vértesi góllá értékesíti. (1:2).

A III. kerület most már teljesen elveszti a fejét és alig kerül offenzívába, miután Czelére most már jól ügyel az FTC védelme. A közönség fülsiketítő lármája közben Wenk a jól helyezkedő Vértesihez továbbítja a szabaddobást, aki menthetetlenül egalizált.

A zöld-fehérek most öldöklő finisbe kezdenek és Keserű II, kihasználva a III. kerületi védelem tétovázását, az utolsó pillanatokban, remekül ejtett labdával, az FTC javára dönti el a mérkőzést. Bíró: Halmay Zoltán.

A vízipólóbajnokság állása:
1. MAC 3 mérkőzés 16:4 gólarány 4 pont.
2. MTK 3 mérkőzés 16:4 gólarány 4 pont
3. FTC 3 mérkőzés 13:5 gólarány 4 pont.
4. UTE 3 mérkőzés 20:8 gólarány 4 pont.
5. III. ker. TVE 3 mérkőzés 11:6 gólarány 4 pont.
6. NSC 3 mérkőzés 1:13 gólarány 4 pont.
7. OTE 3 mérkőzés 1:36 gólarány 4 pont.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98