Dtum
Login with Facebookk
1928 | Szeptember

A III. kerületi eldöntetlen egyezett ki a jól kezdő Bocskayval

Bocskay – III. kerületi FC 1:1 (1:0)

Újpesti pálya. 12.000 néző. Bíró: Kann Ferenc.
A tavaszi szezon utolsó vasárnapján és most is, az őszi futballpremieren a debreceni Bocskay vendégszerepelt az újpesti pályán. De míg a júniusi vendégjátékra nem szívesen emlékezett vissza az újpesti törzsközönség, hiszen 4:2 gólarányú szenzációs győzelmével a liga biztos második helyétől fosztotta meg a lila-fehéreket, addig most érdektelenül nézte a meccset, izgalommal várta – a következő meccset: az Újpest–Ferencváros – derbyt.

Hogy a Bocskay – III. kerület küzdelmére legalább 12.000 néző gyűlt össze, az a pesti közönség óriási futballéhsége mellett bizonyít, igaz, hogy a két szezonzáró Középeurópai Kupa-mérkőzés is jó reklámot csinált a népszerű futballsportnak.

A két csapat közül a Bocskay sokkal jobb benyomást keltett. Az első félidőben, annak ellenére, hogy a centehalf Sághy helyén a tartalék Sipos szerepelt, lendületes és stílusos futballt játszott. A halfsor állandóan frontba dobta a csatárokat, a gól előtt máskor nagyon hasznos Semlernek azonban két kapufán kívül semmi sem sikerült.

Vince, a második összekötő csatár pedig a szokottnál is hasznavehetetlenebb volt. Markos máris pompás formában van, csak kissé szeles, Teleky kezd beleszokni a csatársor irányításába, míg Mertin nagy ígéret.

A halfok közül Keviczky volt a legjobb és a leggólképesebb, hibátlanul dolgozott Dettrich, a Hungária egykori hátvédje, míg Hübner néha esetlen, néhányszor viszont briliánsan mentett. A III. kerületi FC elsősorban Neuhaus kapuvédnek, de különösen Senkey I.-nek köszönheti az eldöntetlent, mert ha olyan önfeláldozó bravúrral nem játszanak, a Bocskay legalább három gól előnyt szerzett volna az első félidőben.

Meglepően gyönge volt, különösen az első 45 percben, a halfsor, különösen a Bástyától megvásárolt Steiner, Dröszler balszélsőt érthetetlenül egészen elhanyagolták csatártársai, akik közül Konyor volt a kimagaslóan legjobb, de Mácsay is belejött a második félidőben. Lengyel, de különösen Lius III., a két összekötő, kerékkötője volt majdnem minden óbudai támadásnak.

Starttól kezdve a szél- és naptámogatta Bocskay van frontban. Senkey I. azonban sikerrel veri vissza a debrecenieknek egyre veszélyesebb rohamait. Neuhaus ismételten biztos kézzel ment. Semlernek két menthetetlen lövése a kapufáról pattan vissza, míg Teleky szabadon állva, nagyszerű gólhelyzetben, tulpisszíroz.

A 27. percben Markos támadását korner árán parírozza Senkey I. Markos irányítja a kornert és habár Neuhaus jól helyezkedik a balsarokba, a labda mégis a kapuba csavarodik: 1:0.

Most már a III. kerület is szóhoz jut, veszélyes helyzet azonban csak a 43. percben adódik, amikor Konyor briliánsan helyezett lövését Hübner meglepő bravúrral kornerre tolja ki. A Bocskayra nézve rosszul kezdődik a második félidő, mert Markos lesántul, 10 perc múlva újra beáll, de sérülése nyomot hagy a játékán.

Más baj is van a Bocskaynál. A csapat kezd „kihagyni”, nem bírja már az iramot és egyre jobban visszaesik, sőt a 11. percben be is következik a katasztrófa. Lengyel süvítő szabadrúgása a kapufáról a kapu elé perdül, de még mielőtt Hübner elérné, a szemfüles Drössler a gólba továbbítja (1:1).

A III. kerület most már „a partira megy”. Vehemensen támad. Drösser bombalövése azonban kapufát talál, két kornerét pedig nem tudja kihasználni. Lengyel újabb szabadrúgást irányit (26. p.), de Hübner szenzációs bravúrral ment.

A 29. percben esik a Bocskay érvénytelen gólja, amikor Neuhaus és Markos egyszerre rohannak rá a Teleky által centerezett labdára. Markos egy gondolattal hamarább éri el, de a lába helyett a kezével üti be az üresen maradt hálóba. Az utolsó negyedórában a Bocskay kerül fölénybe, de csak két kornerrel veszélyeztet, azontúl mind a két alapon „elkészült” csapat megváltásként várja a meccs végét jelző sípszót.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Kifogástalanul dolgozik a lakáshivatal az ügyfél- és protekcióáradatban is Kifogástalanul dolgozik a lakáshivatal az ügyfél- és...
Dr. Szentmiklósi József főjegyző, a székesfővárosi lakáshivatal főnök...
Az ősvilág szörnyű lényei Az ősvilág szörnyű lényei
Hogy ettek ezek az állatok? Miből éltek? Hogyan keresték meg a...
Albert belga király, Viktor Emánuel és Mussolini szenzációs beszélgetései Ottó házasságáról Albert belga király, Viktor Emánuel és Mussolini szenzációs...
A New York World szenzációs cikket közöl Ottóról és Zitáról. A cikket...
Közlekedésügy a „szovjetparadicsomban” Közlekedésügy a „szovjetparadicsomban”
A nagy birodalmak bukásának okait vizsgálva, nem utolsó sorban ott...
Meghalt-e a l'art pour l'art? Meghalt-e a l'art pour l'art?
Nem vagyok irodalomtörténetíró, nem igyekszem tehát megállapítani,...
A bukovinai csángók hazatelepítése A bukovinai csángók hazatelepítése
A négy bukovinai csángó falu, Istensegíts, Fogadjisten, Hadikfalva és...
Táplálkozásunk hiányai
Sajátságos számitást tett egy Gabriel Girond nevü franczia író. Meg...
Iparos védegyesület Iparos védegyesület
Az országos iparegyesület több izben és behatóan foglalkozott az...
Vasutasok Serényi miniszternél Vasutasok Serényi miniszternél
A vasutas szövetség országos választmánya vasárnap délelőtt gyülést...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98