Dtum
Login with Facebookk
1928 | Március

Ferencváros – Újpest 1:1 (0:0)

Bár a „nagy” mérkőzés csak vasárnap délután 1/2 4 órakor kezdődött az újpesti stadionban, már délben megindult a népvándorlás Újpest felé. Közel 30.000 főnyi rekordközönség töltötte meg a nagytribünt és a teraszos állóhelyeket.

A csodálatosan impozáns emberkaréj közepette folyt le a lila-fehérek és a zöld-fehérek kemény összecsapása, amely ugyan nem volt szép, de férfiasan kemény és kirívó durvaságoktól mentes maradt mindvégig, ami a csapatok fegyelmezettségére vall és a vezetőbírót dicséri.

Ferencváros – Újpest 1:1 (0:0)

Újpesti Stadion – 20.000 ember – Bíró: Bíró Sándor.
Bíró Sándor sípjelére elindul a labda… Mind a huszonkét játékos érthetően ideges, de a nézők ezrei is izgulnak. Már az első percekben erőteljes támadást vezetnek az újpestiek és egészen a Ferencváros védelmi vonaláig jutnak… Hungler hibáz, Spitz azonban a kapu fölé lő… Az újpesti drukkerek mély sóhajtása szinte viharnak hangzik.

A 3. percben már a zöld-fehérek állnak Beneda hálója előtt, de csak kornert tudnak elérni. Rázsó labdáját Szedlacsek lövi, a csaknem üres kapuban álló Fogl III. azonban sikeresen visszaveri a veszedelmes labdát. Ezután Lutz faultolja Turayt. A 20 méteres szabadrúgást Kohut hatalmas erővel vágja az – ellenfél játékosaiba.

Fogl III. hatalmas erejű szabadrúgása Amselt foglalkoztatja. A fölszabadító rúgással Kohut megfut.
– Kohut Kohuuut! Add be… zúg a tömeg és Vili szót fogad. Mintaszerű centerezését azonban Rázsó léc fölé emeli.

A 15. percben az újpestiek látogatnak le az ellenfél térfelére. Eredmény egyelőre csak egy korner, amelyet P. Szabó rúg. Majd ugyanő a 24. percben elszabadul és kitűnő beadását Wilhelm II. kapásból vágja a hálóba…

– Góóól! – ordítja ezer és ezer újpesti hívő…, de Amsel ritkán látott bravúros elvetéssel kornerre tolja a nagyerejű labdát. Válaszul Bukovi lő Beneda kapufára. Az újpesti kapus szintén elvetéssel védi meg a szentélyét.

Óriási iramban folyik tovább a küzdelem. Kohut labdáját Beneda, Auer fejesét pedig Amsel fogja. Most következik Lutz II. csúnya „belépője”, amelyre fölhördül a ferencvárosi rajongók tábora, ugyanebben a pillanatban beomlik egy bódé is, amely az állóhely mögött tartotta a már helyet nem kapott futballrajongókat. A félidő vége felé az újpestiek mind veszedelmesebbek, Spitz kétszer is lövéshez jut, de mindannyiszor a felhőkbe fut a labdája. Félidő 0:0.

Szünet után erőteljes ferencvárosi támadások nyitják meg a játékot. A kitűnő Sternberg azonban sorra szétrombolja a veszedelmes akciókat. A sorozatos ferencvárosi támadások lassanként fölőrlik az Újpest ellenállását, amire a lila-fehérek védelme túl erélyes módon iparkodik parírozni az előretöréseket, de Bíró Sándor, a vezető bíró még idejében és hatásosan közbelép.

A 27. percben Borsányi szabadrúgása Takács I.-ről P. Szabó fejére került s onnan váratlanul Amsel kezei közé pattan. Amsel már fogni látszik a labdát, de a befutó Auer még tovább fejeli azt a hálóba:0:1.

A gól után az újpestiek teljesen helytelen taktikával, védelembe vonulnak. Ez csakhamar megbosszulja magát. A 32. percben Kohut lövését még a kapuja menti, de a 34. percben Rázsó korneréből Kohut fejese menthetetlenül megakad a kapu jobb alsó sarkában: 1:1.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98