Dtum
Login with Facebookk
1929 | Július

A felpofozott menyasszony és a szerelmes vőlegény mulatságos harca a bíróság előtt

„Tessék kötelezni Olgámat, hogy jöjjön hozzám feleségül”


Mulatságos jelenetekben bővelkedő pert tárgyalt szombaton a budapesti büntetőtörvényszék Neumayer tanácsa.

A vádlott, Hirsch Oszkár huszonhatéves budapesti magántisztviselő, aki ellen volt menyaszonya: Spiller Olga tett feljelentést, amelyben házaságszédelgéssel vádolja meg.


A vádiratból kiderül, hogy Hirsch múlt év őszén jött haza néhány évi külföldi tartózkodásából és egyik nap unalmában moziba ment. Szomszédnője csinos, fiatal nő volt, beszélgetésbe elegyedett vele, majd bemutatkozott neki.

A nő is megmondta, hogy őt Spiller Olgának hívják és mivel a moziban aznap jó hosszú drámát játszottak, előadás közben annyira összebarátkoztak, hogy Hirsch hazakisérte a nőt.  Egy héttel később már az eljegyzést is megtartották és a legkomolyabban készültek a házasságra.

Néhány hónappal később azonban igen csattanos poénnal végződött a házasság. A szakítás ugyancsak egy moziban történt, ahol Hirsch Oszkár észrevette, hogy menyasszonya állítólag a kelleténél többet néz egy másik férfira, mire pofonütötte és kijelentette, hogy ezek után nem hajlandó feleségül venni. A nő erre házasságszédelgés vádjával följelentette vőlegényét.

A vádlott kihallgatása során tagadta a terhére rótt bűncselekményt és kijelentette, hogy
menyasszonyát még mindig szereti és bármelyik pillanatba hajlandó elvenni feleségül.
-Tessék kötelezni bíró úr Olgámat arra, hogy jöjjön hozzám, én akár most is hajlandó vagyok elmenni vele a paphoz - mondotta általános derültség közben.

-Hogyne egy olyan emberhez, aki engem megpofozott! Kérem bíró úr, tessék megengedni, hogy odamenjek a vádlotthoz és háromszor jól pofon üssem - pattant fel most a sértett.

- Olgám, bocsáss meg! Csak meggondolatlaságból tettem! - fordult olvadozó pillantással a vőlegény a menyasszonyhoz.

Spiller Olga azonban hajthatatlan maradt - nem bocsájtott meg.


A bíróság rövid tanácskozás után felmentette a vádlott magántisztviselőt azzal az indoklással,nhogy nem követett el házasságszédelgést, hiszen kijelentette, hogy bármikor hajlandó a nőt feleségül venni.

- Hát én velem meg mi lesz? A pofonért nem tetszik megbüntetni? - kérdi az ítélet kijelentése után a sértet. A tanács elnöke erre felfüggesztette  tárgyalást és felszólította a feleket, hogy béküljenek ki.

Tudósítónk úgy informálódott, hogy a békülés végül megtörtént s a házasságkötést végül a legrövidebb időn belül megtartják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98