Dtum
Login with Facebookk
1929 | Június

Körözik Palásthy Irén - személyleírását

Hatósági közeg elleni erőszak vétsége miatt

A pestvidéki törvényszéktől a budapesti főkapitánysághoz átirat érkezett, amelyben a pestvidéki törvényszék Palásthy Irén színésznő személyleírását körözteti.


Az átirat szerint, amelyet a pestvidéki törvényszék az ország összes hatóságainak megküldött, Palásthy Irén alaposan gyanusítható Sashalmon 1928 szeptember 10-én Kiss II. József rendőr sérelmére elkövetett hatóság elleni erőszak vétségével.


Annakidején emiatt megindult az eljárás is Palásthy Irén ellen, miután azonban tartózkodási helye ismeretlen volt, a pestvidéki törvényszék személyleírási körözés utján akarja megtudni Palásthy Irén tartózkodási helyét s ezért fölszólítja az összes hatóságokat, hogy a színésznő hollétét neki föltalálás esetén azonnal jelentsék be. A személyleírás szerint Palásthy Irén 1902 október 27-én Rákospalotán született, magyarul és németül beszél és férjezett. Ehhez a kissé hiányos személyleíráshoz a magunk részéről pótlólag még hozzáfűzhetjük, hogy a szóbanforgó Palásthy Irén középtermetű, szőke, szépen énekel, elegáns, graciózus jelenség, felesége Hans Bartschank, az amerikai színházi managernek, állandó tartózkodási helye Newyork, U.S.A. (tehát angolul is beszél), e pillanatban azonban Holywoodban tartózkodik, ahol a „No No Nanett”-t veszik föl vele hangos filmre s ha A Reggel-ből értesülni fog, hogy személyleírását körözik, bizonyára haladéktalanul tudatni fogja pontos címét is a pestvidéki királyi törvényszékkel…


Egyébként olvasóink kíváncsiságát kielégitendő, utánajártunk, hogy mi az a főbenjáró bűn, amely miatt a kedves kis Palásthy Irén személyleírását körözik és sikerült megtudnunk, hogy Palásthy Irén kis kutyával utazott a rákospalotai vicinálison s mikor Kiss József II. rendőr fölszólította, hogy szálljon le a kutyával a vonatról -, nem volt hajlandó leszállni. Most aztán megvan a baj. Körözik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98