Dtum
Login with Facebookk
1929 | Június

Rádió a külföldi iskolákban

Soha még találmány nem talált olyan sokoldalú alkalmazásra, mint a rádió. Kezdve a hírszolgálttól, a szórakoztatáson át a nevelésig, csaknem minden életmegnyilvánulásnál elénk bukkan ez az új csoda. A ma élő felnőtt emberek néhány évvel ezelőtt még képzeteiben sem gondoltak arra, hogy ismeretlen világrészből, soha nem látott országokból röpítse fülükig a muzsikát, a levegőben elterjedő, hegyeken átrohanó, falakon áthatoló villanyos rezgés. De a most felcseperedő ifjúság már a rádió világában nőtt fel és szinte elképzelni sem tudja életét anélkül.

Kétségtelen, hogy a gyermekek örömmel és szívesen hallgatják és épp ezért mind több és több különféle iskolát szerelnek fel készülékkel és hangszóróval, hogy megfelelő előadásban részesítse a kicsinyeket. A rádió műsora mindig érdekes a gyermeki fülnek és talán különössége miatt a kis faládából beszélő hangot szívesebben is hallgatják, mint a tanító nénit, aki megjegyzésekkel kíséri az előadást.

Ennek a technikai újításnak rendkívül sok előnye van, hiszen ezen a módon sokkal kevesebb tanerővel fogják tudni lebonyolítani a gyermeknevelést, mint eddig. Ott ahol eddig szakerők nem álltak rendelkezésre, a rádió közvetíteni tudja, majd ezeknek az előadásának is és ilyen módon a legkisebb faluban nevelkedő gyermekek is hozzájuthatnak majd a városokban élő képzett tanárok tanításaihoz.

A nagyszerű célok között, melyek szolgálatába a drótnélküli távbeszélőt állították, első helyen áll a népnevelés ügye s valóban ezt a legsikeresebben és leggyorsabban fogja eredményhez segíteni. Ha az analfabetizmusnak nyoma sem marad, ha a primitív ismeretek helyébe a komoly műveltség lép, ha a népek kulturális színvonala hihetetlen gyors tempóban fog emelkedni ez elsősorban ezeknek a csodálatos szerkezeteknek tulajdonítható.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98