Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1930 | Április

Imrédy Béla feleségét megtámadták

Imrédy Béla bankigazgató feleségét többtagu társasága jelenlétében Mányoki-úti villája elött támadta meg egy rabló szombaton éjszaka

Meglepően vakmerő rablótámadás történt vasárnapra virradó éjszaka a Mányoki-ut 20. számu villa előtt, ahol egy autón hazaérkező társaságot támadott meg a merénylő.


A villa elé éjjel egy órakor érkezett meg az autóval Imrédy Béláné, a Magyar Nemzeti Bank igazgatójának felesége Perczel György, a BESZKÁR igazgatója és felesége kiséretében. A társaság néhány percig beszélgetett még a villa bejárata előtt, majd bucsuzás után Perczelné az autó felé indult. A sofför a kocsi mellett állt. Perczel György is elbucsuzott a villa tulajdonosnőjétől és már a kocsijához lépett. Imrédyné pedig kinyitotta a retiküljét. hogy a kapukulcsot előkeresse.


Ebben a pillanatban egy hatalmas termetű férfi ugrott a mitsem sejtő uriasszony mellé, öklével rásujtott és kikapta a kezéből a retikült, majd rögtön futásnak eredt. Néhány pillanattal később már Perczel György igazgató és a soffőr utánaeredtek a vakmerő támadónak, aki az egész rablást szemük láttára követte el.

 

Kiáltozásaikra segitségükre siettek a közelben lévő autók soffőrje is és heves üldözés után a Ménesi-uton sikerült a tettest utolérni. Az elszánt támadó hosszu, élesre kifent kést rántott üldözőire és leszurással fenyegetett mindenkit, aki közelébe jön. Amikor azonban látta a tulerőt, végül is megadta magát. Átadták egy rendőrnek, aki aztán bekisérte a főkapitányságra.

 

Itt megállapították, hogy a vakmerő retikülrabló Kovács János 47 éves kovácslegény, aki már többször volt büntetve. Kihallgatásakor azzal védekezett, hogy kétségbeesett helyzetében követte el tettét. Balassagyarmatról jött föl Budapestre, de nem kapott munkát, azért vetemedett a rablásra. A főkapitányságon meglapították, hogy Kovács jelenleg hasonló büncselekmény miatt körözés alatt áll. A megtámadott uriasszony az esetről a következőket mondta.


- Egészen hihetetlen és megdöbbentő volt. Két lépésnyire tőlem álltak a barátaim, akik hazáig kisértek és még most sem tudom felfogni azt az elszántságot, amellyel a merénylő megtámadott.


Nem ijedtem meg nagyon, mert olyan gyorsan ment végbe az egész, hogy azt sem tudtam, mi történt tulajdonképpen. Ha elrabolta volna a retikülömet sem ért volna nagy kár. Mindössze 10 pengő, a kapukulcs és néhány apróság volt benne, amely minden nő táskájában megtalálható.


A főkapitányságon még folytatják a letartóztatott rablótámadó kihallgatását. Igy elsősorban azt kutatják, hogy nem követett-e el más hasonló büncselekményt is a legutóbbi időkben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A német császár utazásai
Vilmos német császár az idén is meglátogatja Ferencz József királyt...
Részvénytársaságok közgyűléseiről Részvénytársaságok közgyűléseiről
A Pesti hengermalom-társaság a napok tartotta rendkívüli közgyűlését...
Magyar birkózók gyászos szereplése a koppenhágai Európa-bajnokságokon Magyar birkózók gyászos szereplése a koppenhágai...
A görög-római amatőr birkózó Európa-bajnoki versenyen szombaton késő...
Alexander Bernát új könyve Alexander Bernát új könyve
Tudományos világunkban talán senki sincs, a kit tehetségének...
A régi Pest-Buda A régi Pest-Buda
Bizánc még áll, Várna még nem csatatér. Egy francia zarándok a...
Halkonzervet kapunk Dániából Halkonzervet kapunk Dániából
Nagy népszerűségre tett szert Magyarországon még a békeévekben az...
Betért ebédelni: négy függönyt és huszonkét asztalterítőt lopott el az étteremből Betért ebédelni: négy függönyt és huszonkét asztalterítőt lopott el...
Vasárnap délben a rendőr gyanús külsejű, batyut cipelő embert...
Tizenötezren vettek részt a szociáldemokraták első választási nagygyűlésén Tizenötezren vettek részt a szociáldemokraták első választási...
Tizenötezer ember hallgatta végig a Tattersall csarnokában és udvarán...
Ignotus: Tizedik év Nyugat Ignotus: Tizedik év Nyugat
A Nyugat e számával tizedik évfolyamát kezdi - s hogy megvan s a had...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98